<
Schliessen
Schliessen

10 măsuri de protecție împotriva Corona Virusului

Pentru o coexistență fără griji a îngrijitorilor și a familiilor

  1. Vă oferim consultanță profesională și îndrumare și în această perioadă marcată de coroana virus pentru a putea să ne desfășurăm activitatea ținând cont de recomandările legale cu privire de igienă și respectiv comportament.
  2. Sprijinim ingrijitorii și asistenții noștri în organizarea programărilor de vaccinare pentru a le asigura cea mai mare protecție.

  3. Hausengel implementează toate măsurile de igienă și protecție în conformitate cu strictele cerințe legale, care sunt procesate prin sistemul nostru de franciză și personalul nostru de asistență medicală instruit.

  4. Toți îngrijitorii Hausengel sunt informați și instruiți în mod regulat în limba lor maternă respectiv, inclusiv în limba română, cu privire la următoarele subiecte:

  • Reglementări cu privire la intrarea în Germania și obligațiile de carantină
  • Măsuri comportamentale și de igienă pentru protecția împotriva infecțiilor virale
  • Utilizarea măștilor de protecție
  • Comportament în îngrijirea de zi cu zi
  • Comportament în caz de suspiciune
  • Prevederi legale generale și recomandări
  • Informații actualizate de la RKI, BMG, Foreign Office, asociațiile noastre și OMS
  1. Hausengel echipă toți îngrijitorii cu măști pentru gură și nas înainte de a ajunge. Sosirea și plecarea au loc în strictă conformitate cu regulile legale de conduită și igienă. 

  2. Alte măsuri suplimentare, cum ar fi un corona test înainte de plecare, pot fi convenite proactiv cu îngrijitorii. 

  3. În caz de urgență, suntem la dispoziția francizaților și familiilor noastre prin telefon 24/7. Supervizorii noștri pot utiliza, de asemenea, serviciul nostru WhatsApp special configurat. 

  4. La cerere, Hausengel își sprijină familiile și îngrijitorii în comunicarea cu autoritățile sanitare, autoritățile statului și alte instituții.

  5. Toți îngrijitorii Hausengel au asigurări de sănătate care acoperă și infecția cu corona virus.

  6. În cazul în care clienții doresc măsuri și concepte suplimentare de protecție, Hausengel vă oferă cu plăcere sprijin, cu acordul scris al ambelor părți contractante.

Actualități despre tema Coronavirus
Informații curente pentru îngrijitori
Mai multe informații

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea…

Vaccinări pentru îngrijitori de pe teritoriul Germaniei

Atât în România, cât și în Germania, unele dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinarea împotriva Covid-19, au fost și sunt persoanele în vârstă sau grav bolnave. Cu toate acestea, a fost…

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus – Ce este valabil?

În vederea limitării răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, regulile de călătorie în Germania sunt actualizate mereu. Pentru călătorii din Uniunea Europeană nu au existat până în prezent…

Reguli de călătorie în Germania în legătură cu coronavirusul SARS-CoV-2 / COVID-19

Aceste informații au fost actualizate in 01.06.2022

  • Începând cu data de 01.06.2022 persoanele care călătoresc în Germania nu trebuie să mai facă dovada că au fost vaccinate împotriva Covid, că au trecut prin boală și nici nu trebuie să mai facă dovada unui teste negativ.
  • Excepție de la regulă fac călătorii care vin dintr-o zonă în care circulă o tulpină nouă de virus Covid. Pentru aceștia se aplică în continuare obligația anuntării intrării pe teritoriuș german, obligația vaccinării/prezentării testului negativ, precum si, după caz, obligația carantinării.
  • Dovada vaccinării este valabilă pentru cu orice ser recunoscut de OMS. Printre altele se numără și Sinova, Sinopharm, Coronava-produs în China, sau Covaxin-produs în India.

Ce trebuie să știți înainte de plecarea spre Germania

Măsuri de comportament și de igienă pentru protecția împotriva infecțiilor virale

Numărul cazurilor de infecție cu Coronavirus este în creștere și foarte presentă in diferitele rapoarte publice, și noi dorim să sensibilizăm acest subiect. În opinia noastră, este important să acționăm prudent, proporțional și adecvat situației. 

Vă rugăm să respectați următoarele reguli de igienă pentru a vă proteja împotriva infecțiilor virale (valabile nu doar pentru Coronavirus) : 

Spălați-vă pe mâini și nu vă atingeți ochii, nasul sau gura 

Virusurile sunt adesea transmise prin mâini (de exemplu, cu ocazia unei strângeri de mână). Agenții patogeni ajung apoi în membranele mucoase atunci când intră în contact cu ochii, nasul și gura, fapt prin care virusul se poate răspândi la cei în cauză. De aceea, spălarea frecventă și minuțioasă a mâinilor oferă o protecție importantă împotriva infecțiilor virale. Mâinile trebuie spălate cu grijă, cu săpun timp de aproximativ 30 de secunde, chiar și între degete. De asemenea, ar trebui să evitați să vă puneți mâinile pe față și să vă atingeți ochii, nasul și gura.

Tușiți și strănutați in mod igienic

Întrucât igiena mâinilor este atât de importantă pentru o bună protecție împotriva infectiei cu virusi, nu trebuie strănutat sau tușit în mână, ci în încheietura cotului. In afară de asta, atunci când tușiti și strănutați, ar trebui să păstrați distanța față de cei din jur. După utilizare, batistele de hârtie folosite trebuie aruncate imediat și să vă spălați pe mâini.

 

Țineți sub observare stare dvs. de sănătate și rămâneți acasă în caz de boală

Semnele unei boli virale de început sunt febra bruscă, stare de boală severă, tuse și dureri corporale. Dacă apar aceste simptome, trebuie consultat un medic. Pentru a ajuta propria vindecare și pentru a nu „împovăra” alte persoane cu virusuri, o gripă sau alte boli virale trebuie întotdeauna tratate la domiciliu. Trebuie evitat contactul strâns respectiv contactul fizic cu membrii familiei și alte persoane, pentru a le proteja de o infecție cu viruși.

Aerisiți regulat spațiile închise

Pentru a reduce numărul de viruși în încăperile închise și pentru a preveni uscarea membranelor mucoase orale și nazale și să devină „mai susceptibile”, aceste spații trebuie aerisite de mai multe ori pe zi, timp de zece minute.

Măsuri de precauție și de prevenire împotriva COVID-19

În acest videoclip vă prezentăm măsuri preventive si de precauție împotriva coronavirusului.

 

Informații privind utilizarea măștilor de protecție

-

Începând cu 27 aprilie 2020 a intrat in vigoare purtarea obligatore unei măști de protecție în  transportul public și în magazinele din toată Germania. In acest sens este sufficient și o mască de confecție proprie sau o eșarfă care acoperă gura și nasul. Respectarea constantă a normelor de igienă recomandate este încă cea mai eficientă protecție împotriva unei posibile infecții. Măștile de protecție pot fi folosite ca măsură suplimentară. Există diferite tipuri de măști de protecție. 

Când vă aflați în spații deschise (magazine sau mijloace de transport), este obligatoriu să purtați mască de protecție (tip FFP2 sau chirurgicală).

Purtarea corectă a măștilor de protecție

Măști medicale de protecție a gurii și nasului (MMN), așa-numitele măști chirurgicale (OP): Acestea sunt utilizate mai ales în domeniul medical, cum ar fi cabinetele medicale, clinici sau în asistența medicală. Acestea pot preveni răspândirea picăturilor de salivă sau respirație de la purtător și servesc în primul rând pentru a proteja cealaltă persoană (protecția străină).

Măști de filtrare a particulelor (filtering face piece, măști FFP): Acestea sunt utilizate în principal în zonele de lucru în care există substanțe nocive în aer. Măștile previn virușii și pot proteja purtătorul de infecții (autoprotecție). Există trei niveluri de protecție pentru măștile FFP. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Institutul Robert Koch (RKI) recomandă cel puțin nivelul 2 de protecție pentru domeniul medical.

Acoperirea nasul și a gurii (măști Community): acestea sunt, de ex. măști confecționate în regie proprie din material textil. Deși nu reprezintă o funcție de protecție dovedită pentru purtător, ele pot, la fel ca măștile chirurgicale, să contribuie la reducerea riscului de a infecta alte persoane prin păstrarea picăturilor (protecția altora).

Mai multe informații despre funcția de protecție a diferitelor măști și o imagine de ansamblu pot fi găsite, de ex. pe site-ul Institutului Federal pentru Medicamente și Aparate Medicale: bfarm.de 

Purtarea corectă a măștilor de protecție:

O mască de protecție este eficientă numai dacă este aplicată corect. Masca trebuie pusă conform instrucțiunilor anexate la aceasta. De asemenea, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

  • Doar o singură persoană trebuie să folosească aceeași mască.
  • Spălați-vă bine pe mâini înainte de a pune o mască de protecție (cel puțin 20-30 de secunde cu săpun. Sfat: cântarea de două ori „ Happy Birthday to you *Multi Ani trăiească!” corespunde acestei perioade de timp - atâta timp cât țineți mâinile sub apă.)
  • La utiliyarea măștii, asigurați-vă că nasul și gura sunt acoperite până la bărbie și masca este cât mai strans la margini.
  • Evitați să atingeți sau să mutați masca de protecție în timp ce o purtați.
  • Atunci când o scoateți, evitați să atingeți exteriorul măștii de protecție, deoarece aceasta poate conține agenți patogeni. Prindeți firele sau benzile laterale și puneți-le cu grijă jos.
  • Spălați-vă bine pe mâini după îndepărtarea lor.

Note despre exemplificarea utilizării echipamentului de protecție (RKI): https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/PSA_Fachpersonal/Dokumente_Tab.html


Informații pentru îngrijitori aflați în contract

Persoanele care au nevoie de îngrijire și sprijin aparțin unui grup de persoane care necesită o atenție specială. La vârstnici, imunodeficienți și persoane cu boli anterioare, infecțiile cu virusul corona pot duce la un curs sever. Prin urmare, protecția persoanelor care au nevoie de îngrijire și sprijin este o prioritate maximă. Dar mulți îngrijitori Hausengel care lucrează în prezent în Germania sunt, de asemenea, îngrijorați de propria lor sănătate și în același timp sunt acolo pentru persoanele care au nevoie urgentă de îngrijire.

Dorim să fim alături de îngrijitorii noștri ca parteneri pentru întrebări pe acest subiect, să le oferim siguranță pentru mediul lor profesională și privat. Pentru a vă oferi cele mai bune informații și asistență posibile, am pregătit informații actualizate despre conduita responsabilă față de Coronavirus și despre asigurarea îngrijitorilor.

  • Sănătatea dvs. este importantă pentru noi. Protejați-vă și mediul înconjurător, luând în considerare măsurile de conduită responsabilă și de igienă recomandate.
  • Asigurați-vă că și vizitatorii din exterior respectă măsurile de igienă
  • Încurajează-ți persoana ingrijită să apeleze la un serviciu de livrare la domiciliu pentru aprovizionare sau ca rudele să preia cumpărăturile, astfel încât dvs., în calitate de îngrijitor, să aveți cât mai puțin contact posibil. Stabiliți de exemplu un loc fix unde cumpărăturile se pot lăsa.
  • Dacă aveți posibilitatea, nu plecați de la familie, prelungiți-vă contractul de ingrijire. Vă ajutăm noi cu toate formalitățile administrative. Protejați-vă pe dvs. și pe cei dragi de acasă, nu vă asumați inutil riscurile unei călătorii.
  • Reduceți contactele personale la minimum: Nu participați la evenimente publice și evitați utilizarea transportului public.
  • Asigurările pentru accidente, răspundere civilă și sănătate sunt in vigoare pe perioada unui contract. Sunteți bine protejat. Înbolnavirile acute cu virusul Corona sunt de asemenea acoperite prin asigurare.
  • O posibilă plecare este posibilă doar într-o măsură limitată datorită restricției traficului transnațional. Ajunși in țară, trebuie să intrați obligatoriu în carantină sau izolare la domiciliu pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni.
  • Păstrați-vă calmul și nu vă lăsați cuprinși de panică. Situația de îngrijire la domiciliu vă oferă mai multă protecție decât o plecare în țară.

Comportament corespunzător în caz de suspiciune de infectare

  • Dacă ați avut contact cu o persoană infectată, vă rugăm să apelați imediat telefonic instituția de sănătate cea mai apropiată  - chiar dacă nu aveți simptome. Puteți găsi instituțiile medicale responsabile pe site-ul Institutului Robert Koch: https://tools.rki.de/PLZTool/
  • În caz de simptome sau dacă vă întoarceți dintr-o regiune afectată, apelați la medicul dvs. de familie sau apelați numărul de urgență medicală 116 117. Furnizați medicului dvs. informații precise despre simptome, posibile contacte cu persoane bolnave sau șederi în țările afectate.
  • Evitați neaparat contactul cu alte persoane.
  • Deoarece în urma unei infecții poate dura până la 14 zile apariția primelor semne de boală, rămâneți sau lucrați la domiciliu până când este eliminată orice suspiciune.

Și vă rugăm: anunțați-ne imediat pe noi ca francizori despre o infecție sau despre un caz suspect, astfel încât și noi să putem reacționa în consecință!

Ce este regula 3G sau 2G?

Ce este regula 3G sau 2G?

Așa-numita regulă 3G înseamnă "vaccinat, recuperat sau testat". Cei care nu au fost complet vaccinați sau care nu sunt considerați recuperați trebuie, în anumite cazuri, să prezinte fie un test rapid negativ (cu o vechime maximă de 24 de ore), fie un test PCR negativ (cu o vechime maximă de 48 de ore).

În unele state și regiuni, regula 2G a fost introdusă ca o restricție pentru a proteja sistemul de sănătate și împotriva infecțiilor: Regula înseamnă "vaccinat sau recuperat". În conformitate cu regula 2G, numai persoanele vaccinate sau recuperate au acces. Ca dovadă trebuie prezentat fie un certificat de vaccinare valabil, fie un certificat de convalescență.

Când și cum mă pot vaccina?

Când și cum mă pot vaccina?

Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 a început deja în multe țări din UE de la sfârșitul lunii decembrie 2020. Programele naționale de vaccinare urmăresc să asigure o vaccinare sigură și eficientă pentru cei mai vulnerabili membrii ai societății. Între timp, însă, toți cei care doresc, pot fi vaccinați. Puteți afla când și unde vă puteți vaccina pe pagina ministerului sănătății din țara dumneavoastră.

În prezent, vaccinarea nu este o condiție prealabilă pentru a lucra ca îngrijitor în mediul familial, ci o recomandare urgentă.

În Germania, în anumite circumstanțe, pot fi vaccinate și persoanele care îngrijesc copii. În prezent, condiția prealabilă este ca îngrijitorul să fie singura persoană de contact apropiat a unei persoane care are nevoie de îngrijire, care are peste 70 de ani și suferă de trisomie 21 sau de o dizabilitate mintală (sau demență) sau care prezintă un risc ridicat de infecție după un transplant de organe. În plus, trebuie să aibă o asigurare de sănătate germană (care este, desigur, garantată la Hausengel). Recomandăm ca îngrijitorul să însoțească persoana care are nevoie de îngrijire la programarea pentru vaccinare și, cu această ocazie, să fie vaccinat în calitate de persoană de contact.

 

 

Cum pot să mă feresc?

Cum pot să mă feresc?

  • Asemănator ca la gripă şi la alte răceli "simple" sunt simple măsurile cu care ne putem feri: strănutăm sau tuşim în plica cotului, ne spălăm pe mâini în mod regulat, evităm să dăm mâna şi ţinem distanţa de cel puţin 1 - 2 metri de alţii. "Prevenirea infectărilor: cele 10 indicaţii mai importante de igienă" ale Centralei federale de educaţie sanitară (BZGA)
  • Vă rugăm ca în afara obligaţiei profesionale din cadrul îngrijirii şi a asistenţei să reduceţi contactele sociale la maximum. Limitaţi contactele pe cât posibil la persoanele din cadrul familiei dumneavoastră.
Ce să fac, dacă mă simt bolnav/ă?

Ce să fac, dacă mă simt bolnav/ă?

  • În prezent contează în primul rând precauţia. Rămâneţi acasă, dacă aveţi îmbolnăviri acute ale căilor respiratorii şi informaţi neîntârziat familia persoanei pe are o îngrijiţi şi asistaţi. Aceasta este valabil şi în cazul unor răceli "simple". În cazul în care ocupaţia v-a fost mijlocită printr-o agenţie, vă rugăm să o informaţi neîntârziat şi pe aceasta.
Ce să fac dacă am simptome cum e tuse, zgârieturi în gât, febră, guturai, eventual şi diaree??

Ce să fac dacă am simptome cum e tuse, zgârieturi în gât, febră, guturai, eventual şi diaree?

  • Anunţati-vă telefonic la un cabinet medical. Dacă medicul/doctoriţa de familie nu poate fi abordabil/ă sunaţi la hotline-ul pentru pacienţii din toată Germania sub numărul de telefon 116 117. În numeroase regiuni sunt instalate şi hotline-urin speciale pentru corona-virus.
  • Vă rugăm informaţi despre simptomele pe care le aveţi şi agenţia care a mijlocit serviciul dumneavoastră, resp. familia persoanei aflate în grija/ asistenţa dumneavoastră. Agenţia/familia vă poate ajuta dacă aveţi probleme cu limba germană.
  • Important: Într-un caz de urgenţă - de exemplu dispnee acută - sunaţi la numărul de telefon 112. Îngrijirea şi asistenţa trebuie oprite imediat. Informaţi agenţia dvs. resp. familia persoanei îngrijite/asistate de dvs., care se vor ocupa de un înlocuitor pentru îngrijire resp. asistenţă.
Objawy COVID-19 - co robić?
Ce să fac dacă am avut contact cu o persoană îmbolnăvită cu COVID-19, dar nu am simptome?

Ce să fac dacă am avut contact cu o persoană îmbolnăvită cu COVID-19, dar nu am simptome?

  • Informaţi neîntârziat telefonic Serviciul de igienă publică (Gesundheitsamt). Acolo se va conveni cu dumneavoastră procedura pe care o veţi urma.
  • Gesundheitsamt-ul competent pentru dumneavoastră este trecut pe site-ul Institutului Robert-Koch (RKI).
  • Dacă v-aţi aflat într-o regiune desemnată de Institutul Robert Koch drept regiune de risc, resp. într-o regiune deosebit de afectată din Germania, ar trebui − chiar dacă nu aveţi simptome de boală − să evitaţi contacte care nu sunt necesare şi pe cât posibil să rămâneţi acasă. Regiunile desemnate ca regiuni de risc le aflaţ pe site-ul Institutului Robert Koch.
  • Vă rugăm informaţi deasemenea agenţia care v-a mijlocit locul de muncă resp.familia persoanei îngrijite/asistate de dumneavoastră. Familia/agenţia vă vor putea ajuta dacă aveţi probleme cu limba germană.
Ce să fac dacă după întorcerea acasă constat o infecţie cu corona-virus?

Ce să fac dacă după întorcerea acasă constat o infecţie cu corona-virus?

  • Daţi curs indicaţiilor valabile pentru acest caz în ţara dumneavoastră.
  • Informaţi agenţia care v-a mijlocit în Germania resp. familia pesoanei în Germania îngrijită/asistată de dumneavoastră despre îmbolnăvirea dumneavoastră.
Mă pot eu infecta de la persoanele pe care le îngrijesc?

Mă pot eu infecta de la persoanele pe care le îngrijesc?

  • În timpul îngrijirii persoanelor de regulă nu este posibilă menţinerea distanţei de 1 - 2 metri. La contactul direct cu persoane există mereu pericol de infecţie. Vă rugăm respectaţi regulile generale: de strănutat şi tuşit în plica cotului, de spălat pe mâini în mod regulat şi de evitat a se da mâna. Respectaţi cele 10 reguli principale de igienă. "Prevenirea infecţiilor: Cele 10 reguli mai importante ale igienei."
Sunt închise graniţele pentru îngrijitorii sanitari din România?

Sunt închise graniţele pentru îngrijitorii sanitari din România?

  • Toţi cetăţenii români, care se găsesc în prezent în afara graniţelor, se pot întoarce în România. Călători din "zona galbenă", dintre care fac parte şi cei veniţi din Germania, trebuie să intre în autoizolare la domiciliu pentru un timp de 14 zile. (Vezi lista Institutului Naţional de Sănătate Publică)
Trebuie să merg în carantină la sosirea mea în Germania?

Trebuie să merg în carantină la sosirea mea în Germania?

Îngrijitorii din Europa de Est care călătoresc în Germania pentru a accepta un contract de ingrijire nu trebuie să intre într-o carantină pe o perioadă de două săptămâni. Potrivit Ministerului Federal al Sănătății, acești angajați se încadrează în §3 (1) 2. a din Regulamentul model (Musterverordnung):

§ 3 Excepții de la carantină la domiciliu

(1) 1 din § 1 Paragraful 1 Sentința 1 – nu se aplică persoanelor

2. al căror activitate pentru menținerea

a. funcționalității sistemului de asistență medicală este imperativă

Și Comisia Europeană clasifică personalul de îngrijire din Europa de Est care lucrează în familiile germane drept importanți pentru relevanța sistemică: „Lucrători de îngrijire a persoanelor în vârstă“. Prin urmare, îngrijitorii care sosesc în Germania sunt scutiți de obligativitatea unei carantine. La ieșire din țara de origine se aplică reglementări diferite.

Datele de mai jos se referă la nivelul informaţiilor din data de 24.03.2020. Zilnic pot avea loc modificări actuale. Vă rugăm să vă informaţi pe site-ul Ministerului federal de externe pe sau în ţara dumneavoastră respectivă cu privire la indicaţiile de călătorie actuale.

Sursă: https://www.zusammengegencorona.de/informieren/information-for-foreign-careworkers/

 

Mai multe linkuri

De asemenea, vă rugăm informați-vă în mod regulat prin intermediul paginilor oficiale, acestea sunt actualizate constant și reflectă starea actuală a evoluțiilor.

Răspunsuri la întrebările frecvente despre Coronavirus:
Institutul Național de Sănătate Publică
http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie

 

Evoluții actuale și informații de fond despre virus:
Ministerul Sănătății
http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/

 

Informații importante, evaluări și măsuri precise de conduită și igienă:
Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență
http://www.dsu.mai.gov.ro/

 

Informații pentru călători și despre repatrierea cetățenilor:
Ministerul Afacerilor Externe
http://www.mae.ro/node/1533

 

Informații actuale si evoluții în limba engleză:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

 

 

Aici găsiți o prezentare generală a celor mai importante 10 sfaturi de comportament igienic spre descărcare.
Publicat de Centrul Federal pentru Educație de Sănătate.
Sursă: https://www.infektionsschutz.de/­mediathek/­infografiken.html