Măsuri de comportament și de igienă pentru protecția împotriva infecțiilor virale

Numărul cazurilor de infecție cu Coronavirus este în creștere și foarte presentă in diferitele rapoarte publice, și noi dorim să sensibilizăm acest subiect. În opinia noastră, este important să acționăm prudent, proporțional și adecvat situației. 

Vă rugăm să respectați următoarele reguli de igienă pentru a vă proteja împotriva infecțiilor virale (valabile nu doar pentru Coronavirus) : 

Spălați-vă pe mâini și nu vă atingeți ochii, nasul sau gura 

Virusurile sunt adesea transmise prin mâini (de exemplu, cu ocazia unei strângeri de mână). Agenții patogeni ajung apoi în membranele mucoase atunci când intră în contact cu ochii, nasul și gura, fapt prin care virusul se poate răspândi la cei în cauză. De aceea, spălarea frecventă și minuțioasă a mâinilor oferă o protecție importantă împotriva infecțiilor virale. Mâinile trebuie spălate cu grijă, cu săpun timp de aproximativ 30 de secunde, chiar și între degete. De asemenea, ar trebui să evitați să vă puneți mâinile pe față și să vă atingeți ochii, nasul și gura.

Tușiți și strănutați in mod igienic

Întrucât igiena mâinilor este atât de importantă pentru o bună protecție împotriva infectiei cu virusi, nu trebuie strănutat sau tușit în mână, ci în încheietura cotului. In afară de asta, atunci când tușiti și strănutați, ar trebui să păstrați distanța față de cei din jur. După utilizare, batistele de hârtie folosite trebuie aruncate imediat și să vă spălați pe mâini.

 

Țineți sub observare stare dvs. de sănătate și rămâneți acasă în caz de boală

Semnele unei boli virale de început sunt febra bruscă, stare de boală severă, tuse și dureri corporale. Dacă apar aceste simptome, trebuie consultat un medic. Pentru a ajuta propria vindecare și pentru a nu „împovăra” alte persoane cu virusuri, o gripă sau alte boli virale trebuie întotdeauna tratate la domiciliu. Trebuie evitat contactul strâns respectiv contactul fizic cu membrii familiei și alte persoane, pentru a le proteja de o infecție cu viruși.

Aerisiți regulat spațiile închise

Pentru a reduce numărul de viruși în încăperile închise și pentru a preveni uscarea membranelor mucoase orale și nazale și să devină „mai susceptibile”, aceste spații trebuie aerisite de mai multe ori pe zi, timp de zece minute.

Măsuri de precauție și de prevenire împotriva COVID-19

În acest videoclip vă prezentăm măsuri preventive si de precauție împotriva coronavirusului.

 


Informații pentru îngrijitori aflați în contract

Persoanele care au nevoie de îngrijire și sprijin aparțin unui grup de persoane care necesită o atenție specială. La vârstnici, imunodeficienți și persoane cu boli anterioare, infecțiile cu virusul corona pot duce la un curs sever. Prin urmare, protecția persoanelor care au nevoie de îngrijire și sprijin este o prioritate maximă. Dar mulți îngrijitori Hausengel care lucrează în prezent în Germania sunt, de asemenea, îngrijorați de propria lor sănătate și în același timp sunt acolo pentru persoanele care au nevoie urgentă de îngrijire.

Dorim să fim alături de îngrijitorii noștri ca parteneri pentru întrebări pe acest subiect, să le oferim siguranță pentru mediul lor profesională și privat. Pentru a vă oferi cele mai bune informații și asistență posibile, am pregătit informații actualizate despre conduita responsabilă față de Coronavirus și despre asigurarea îngrijitorilor.

 • Sănătatea dvs. este importantă pentru noi. Protejați-vă și mediul înconjurător, luând în considerare măsurile de conduită responsabilă și de igienă recomandate.
 • Asigurați-vă că și vizitatorii din exterior respectă măsurile de igienă
 • Încurajează-ți persoana ingrijită să apeleze la un serviciu de livrare la domiciliu pentru aprovizionare sau ca rudele să preia cumpărăturile, astfel încât dvs., în calitate de îngrijitor, să aveți cât mai puțin contact posibil. Stabiliți de exemplu un loc fix unde cumpărăturile se pot lăsa.
 • Dacă aveți posibilitatea, nu plecați de la familie, prelunguți-vă contractual de ingrijire. Vă ajutăm noi cu toate formalitățile administrative. Protejați-vă pe dvs. și pe cei dragi de acasă, nu vă asumați inutil riscurile unei călătorii.
 • Reduceți contactele personale la minimum: Nu participați la evenimente publice și evitați utilizarea transportului public.
 • Asigurările pentru accidente, răspundere civilă și sănătate sunt in vigoare pe perioada unui contract. Sunteți bine protejat. Înbolnavirile acute cu virusul Corona sunt de asemenea acoperite prin asigurare.
 • O posibilă plecare este posibilă doar într-o măsură limitată datorită restricției traficului transnațional. Ajunși in țară, trebuie să intrați obligatoriu în carantină sau izolare la domiciliu pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni.
 • Păstrați-vă calmul și nu vă lăsați cuprinși de panică. Situația de îngrijire la domiciliu vă oferă mai multă protecție decât o plecare în țară.

Comportament corespunzător în caz de suspiciune de infectare

 • Dacă ați avut contact cu o persoană infectată, vă rugăm să apelați imediat telefonic instituția de sănătate cea mai apropiată  - chiar dacă nu aveți simptome. Puteți găsi instituțiile medicale responsabile pe site-ul Institutului Robert Koch: https://tools.rki.de/PLZTool/
 • În caz de simptome sau dacă vă întoarceți dintr-o regiune afectată, apelați la medicul dvs. de familie sau apelați numărul de urgență medicală 116 117. Furnizați medicului dvs. informații precise despre simptome, posibile contacte cu persoane bolnave sau șederi în țările afectate.
 • Evitați neaparat contactul cu alte persoane.
 • Deoarece în urma unei infecții poate dura până la 14 zile apariția primelor semne de boală, rămâneți sau lucrați la domiciliu până când este eliminată orice suspiciune.

Și vă rugăm: anunțați-ne imediat pe noi ca francizori despre o infecție sau despre un caz suspect, astfel încât și noi să putem reacționa în consecință!

Mai multe linkuri

De asemenea, vă rugăm informați-vă în mod regulat prin intermediul paginilor oficiale, acestea sunt actualizate constant și reflectă starea actuală a evoluțiilor.

Răspunsuri la întrebările frecvente despre Coronavirus:
Institutul Național de Sănătate Publică
http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie

 

Evoluții actuale și informații de fond despre virus:
Ministerul Sănătății
http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/

 

Informații importante, evaluări și măsuri precise de conduită și igienă:
Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență
http://www.dsu.mai.gov.ro/

 

Informații pentru călători și despre repatrierea cetățenilor:
Ministerul Afacerilor Externe
http://www.mae.ro/node/1533

 

Informații actuale si evoluții în limba engleză:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

 

 

Aici găsiți o prezentare generală a celor mai importante 10 sfaturi de comportament igienic spre descărcare.
Publicat de Centrul Federal pentru Educație de Sănătate.
Sursă: https://www.infektionsschutz.de/mediathek/infografiken.html