<
Schliessen
Schliessen

Alături de Hausengel, încă de la începuturi

Maria Chiorean-Pop

Mă numesc Maria Chiorean-Pop și sunt unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Hausengel din România. Am avut primul contract prin intermediul agenției în 2011, iar de atunci am colaborat de mai multe ori, și de fiecare dată am fost la fel de mulțumită.

S-au schimbat multe în modul de organizare al agenției, începând de la faptul că îngrijitorii merg direct la familiile cu care au contract și nu se mai strâng în hotelul din Heskem, unde eram cazați la momentul când ajungeam în Germania. Acolo locuiam împreună perioade scurte de timp, găteam și luam masa, povestind lucruri interesante despre țările din care proveneam. Eram duși apoi de către șoferi la familiile noastre, eram prezentați și introduși în activitatea pe care urma să o facem, iar apoi eram lăsați să ne acomodăm cu familia. Aveam permanent o persoană de contact cu care puteam lua legătura în cazul în care ar fi apărut probleme, dar de obicei nu era nevoie de intervenția altcuiva.

Experiența mea cu agenția a fost mereu una bună, iar profesionalismul și dedicarea echipei nu pot decât să o facă un partener de încredere pentru oricine ia în considerare posibilitatea de a lucra la îngrijire seniori în Germania. Am primit îndrumare la fiecare pas, de la pregătirea documentelor necesare și până la discuțiile de prezentare a cazurilor, asistență în găsirea firmei de transport care să ma ducă direct la adresă, iar în cazul unor mici probleme cu familia, o persoană dispusă să mă asculte și să mă înțeleagă.

Un aspect care m-a impresionat în mod deosebit a fost atenția acordată compatibilității dintre mine și persoanele pe care urma să le îngrijesc. Hausengel a ținut cont nu doar de abilitățile mele profesionale, ci și de preferințele și personalitatea mea, asigurându-se că plasarea este una reușită pentru ambele părți.

În toți  acești ani mi-am îmbunătățit foarte mult modul de lucru, îmi este mai ușor să știu ce pot și la ce nu pot face față. Iar faptul că ne putem baza pe consultant este un mare ajutor pentru noi. Ei ne cunosc, știu ce ne place, ce nu ne place, ce fel de familie ne dorim sau ce cazuri am respinge categoric.

Consultanții Hausengel mi-au fost întotdeauna de ajutor. Doamna cu care am luat contact prima dată mi-a explicat cu răbdare modul de colaborare, m-a ajutat să trec peste dificultăți, iar apoi am fost îndrumată către o altă consultantă, care a a devenit persoana mea de contact și care s-a ocupat să îmi găsească cele mai potrivite contracte.

Prin intermediul Hausengel am găsit contracte care nu doar că îmi ofera stabilitate financiară, dar îmi aduc și satisfacție personală și profesională. Recomand cu toată încrederea Hausengel celor care doresc să își găsească un loc de mucă în domeniul îngrijirii seniorilor.

Sunt mereu deschisă către noi experiențe

Audronė Tamulienė, Lituania
Sunt mereu deschisă spre experiențe noi. Într-o zi însorită de septembrie, am fost dusă la primul meu contract în Germania de un șofer de taxi interesant, vorbăreț și experimentat, care locuia în Germania de mulți ani și a trecut recent de la meseria de lucrător poștal la șofer de taxi. Conversația plină de viață a risipit orice neliniște. Am fost primit de o fiică a persoanei de care aveam grijă. Am observat o doamnă în vârstă în grădină, am salutat-o și i-am întrebat numele. S-a prezentat cu numele de familie și „soția”. Am fost la o cafenea mică la prânz împreună: stăteam afară lângă râu și ochii mei admirau podul de piatră și casele vechi de lemn care au fost renovate de peste 400 de ori.

Surpriză în grădină

Marzena Schulz, Polonia
Chiar din copilărie am făcut asocieri pozitive cu Germania. Ceilalți oameni au primit pachete din vest. Am râvnit mereu la astfel de pachete și am regretat că nu am o familie în străinătate care să-mi poată trimite și mie astfel de cadouri. Ca adult, am lucrat ca chelneriță ani de zile. În munca mea am întâlnit deseori germani care erau de obicei foarte drăguți. Astfel de întâlniri nu mi-au întărit decât dragostea pentru Germania și Occident.
Am visat să lucrez ca recepționeră, dar asta necesită cunoștințe de limba germană. Am crezut că o ședere în Germania ar fi cea mai bună soluție, astfel încât să-mi pot îmbunătăți limba germană.

Hausengel îmi oferă siguranţă

Zofia Machoń, Polonia
Când am aflat şi am înţeles cum arată modele de cooperare, am decis să îmi desfăşor activitatea în calitate de liber profesionist, deoarece am considerat că acesta a fost soluţia cea mai bună pentru mine. Nu am avut nicio grijă în acest context, deoarece am știut că Hausengel se ocupă de toate aspectele în relaţiile în autorităţile. Firma preia toate formalităţile. Nu trebuie să îmi fac nicio grijă şi nu am nicio problemă cu această situaţie. Mă bucur pentru că pot colabora cu Hausengel, pentru că firma se ocupă de toate formalităţile şi îmi oferă un nivel ridicat de siguranţă în Germania.