Schliessen
Schliessen

Hausengel este o echipă extinsă, variată, internațională

Gabriella Toth

Gabriella Toth

 „Locul de muncă visat” pentru orice lucrează în străinătate este o activitate în care își poți folosi în mod activ limbă maternă. Pot afirma că, alături de colegii mei, fac parte dintre norocoșii care își pot folosi limba maternă ca pe o componentă organică în activitatea lor: Hausengel este o echipă cu adevărat internațională, în cel mai adevărat sens al cuvântului.

În 2012 am venit în Germania, în calitate de doctorand la Institutul pentru Bibliologie și Știința Informației din cadrul Universității ELTE din Budapesta, cu scopul de a finaliza în Marburg lucrările mele de cercetare în străinătate. La acea vreme, nu bănuiam că voi renunța după un an la profesia învățată și că voi lucra într-un domeniu de specialitate complet nou.

Un prieten drag mi-a atras atenția în anul 2013 asupra faptului că echipa maghiară a Hausengel GmbH caută întăriri. Am profitat de ocazie și am aplicat imediat. Aplicația mea a fost acceptată cu succes, iar de atunci susțin echipa agenției, în calitate de angajat în departamentul maghiar.

Am lucrat în Ungaria mai mult de 12 ani ca angajat în domeniul bibliologiei, informării și documentării. În acest context, lucrul cu oamenii a reprezentat întotdeauna o parte integrantă a atribuțiilor mele. Îmi place în mod deosebit munca pe care o desfășor la Hausengel, deoarece experiența acumulată în perioada activității mele anterioare, precum și în cadrul studiilor poate fi valorificată eficient.

Personalul Hausengel provine din cel puțin 5 națiuni diferite. Prin urmare, toleranța, precum și respectul și acceptarea reciprocă reprezintă aspecte firești pentru fiecare dintre noi. Aceste principii influențează în mod determinant și activitatea noastră de zi cu zi. Fie că este vorba despre aspecte de natură tehnică sau despre elemente ale activității cotidiene: colegii mei sunt dornici să ofere ajutor și manifestă în toate situațiile deschidere. Încercăm în permanență să ne sprijinim reciproc și, prin urmare, să facem față cerințelor impuse de activitatea de zi cu zi.

Hausengel este o echipă extinsă, variată, internațională cu coeziune. Pot spune sincer că acesta este cel mai bun colectiv în care am lucrat vreodată.

Prin activitatea mea la Hausengel, totul s-a schimbat

Marta Janiak
Munca poate fi intensă, interesantă și, în același timp, utilă și motivantă? Aceasta poate ocupa o mare parte din programul zilnic, dar poate oferi suficient timp pentru viața privată? Munca trebuie să însemne exclusiv îndeplinirea atribuțiilor definite sau poate aduce și o contribuție pozitivă la organizarea în funcție de preferințele proprii a programului zilnic prin propria personalitate, autodisciplină, responsabilitate și conștiinciozitate? Și, în ultimul rând – munca poate fi distractivă și poate oferi satisfacții? Până acum nu aș fi răspuns niciodată la aceste întrebări cu „Da”. Totul s-a schimbat atunci când mi-am început activitatea la Hausengel.

Ceea ce m-a atras la început în cadrul colaborării noastre, mă atrage în continuare în fiecare zi!

Marzena Tylman
Lucrez la Hausengel în cadrul centralei telefonice. Sincer vorbind, acesta nu a fost locul de muncă la care am visat în fapt. Dar, cu cât lucrez mai mult în acest loc, cu atât îmi este mai clar că nu aș fi dispusă sub nicio formă să mă transfer în alt loc de muncă. Zilnic primesc mesaje de recunoștință din partea personalului care oferă servicii de îngrijire și a familiilor persoanelor care au nevoie de îngrijire pentru ajutorul și recunoștința noastră. Aceasta reprezintă o dovadă pentru faptul că activitatea noastră prezintă o semnificație profundă. Aceste cuvine de recunoștință reprezintă un compliment, dar și o provocare. Dorim să nu îi decepționăm în nicio situație pe cei care ne dăruiesc încrederea lor.

Cel mai mult m-a surprins la Hausengel deschiderea

Stefan Szablewski
După trei ani de navetă impusă de locul de muncă, de lipsă de stabilitate locativă și de numeroase nopți petrecute la hotel, mi-am dorit un loc de muncă în apropiere de locuința mea. Astfel, am căutat un loc de muncă interesant care să corespundă așteptărilor mele – iar grație Hausengel l-am și găsit!