<
Schliessen
Schliessen

Pentru mine, Hausengel reprezintă disponibilitatea de a oferi ajutor

Magdalena Gärtner

Magdalena Kubiak

Aventura mea la Hausengel în departamentul „managementul serviciilor de îngrijire“ a început în luna septembrie 2015.

Aceasta a fost asociată cu mutarea mea din Polonia în Germania - un proiect de anvergură cu impact asupra tuturor domeniilor existenței. În acest timp șeful meu actual m-a sprijinit fără rezerve în toate demersurile. Și m-am putut baza şi pe ajutorul colegilor de muncă. Indiferent dacă a fost vorba despre mutarea în sine sau despre toate formalitățile (de exemplu asistență la identificarea unui spațiu de cazare sau în relația cu autoritățile) - totul a funcționat pur și simplu într-o manieră facilă și fără stres. O asemenea performanță nu ar fi fost posibil fără timpul, înțelegerea și răbdarea de care au dat dovadă colegii mei de la Hausengel față de mine.

În țara mea natală am studiat „sănătatea publică”. Când am început să caut o nouă provocare profesională, a fost important pentru mine să identific ceva în domeniul sănătății / îngrijirii / promovării sănătății. Acesta a reprezentant singurul mod în care am putut continua să-mi urmez valorile și să obțin armonia dintre muncă, formare și viața privată.

Pentru mine, aceste valori sunt reprezentate de sănătate (o parte din aceasta este reprezentată de bunăstarea socială), disponibilitatea de a oferi asistență, umanitatea și protecția persoanelor aflate în dificultate. Este exemplar faptul că aceste valori - ale mele în raport cu Hausengel (la fel cum se menționează în prezentarea misiunii noastre) sunt cel puțin la fel de importante ca rentabilitatea companiei. În calitate de angajat, mă pot identifica cu aceste elemente.

Între timp am continuat să mă dezvolt în cadrul companiei și mi s-au oferit sarcini noi și interesante. Consider că reprezintă un avantaj şi faptul că problemele, preocupările, situațiile conflictuale, propunerile sau ideile noi pot fi discutate întotdeauna direct cu conducerea echipei mele. Întotdeauna am senzația că sunt ascultată și luată în serios. Acest aspect îmi permite să lucrez din proprie inițiativă, responsabil și independent.

Desigur, emoțiile mari, uneori extrem de intense, joacă și ele un rol în munca noastră cu și pentru oameni. Acest lucru îmi place foarte mult și mă influențează, atât în sens pozitiv, cât și, uneori, în sens negativ. Trebuie să fiu atentă să nu permit ca destinele altor persoane să mă influențeze prea mult. Aproape zilnic aud povești impresionante de viață. În același timp, trebuie să ne impunem în anumite situații împotriva opiniilor preconcepute, a clișeelor sau a prejudecăților. În final, însă, este foarte emoționant pentru mine atunci când identific o soluție potrivită pentru o persoană care are nevoie de îngrijire și familia acesteia și când totul a funcționat corect. Ce ar putea fi mai frumos decât să fii intermediat cu succes de un înger la finalul zilei?

Ceea ce m-a atras la început în cadrul colaborării noastre, mă atrage în continuare în fiecare zi!

Marzena Tylman
Lucrez la Hausengel în cadrul centralei telefonice. Sincer vorbind, acesta nu a fost locul de muncă la care am visat în fapt. Dar, cu cât lucrez mai mult în acest loc, cu atât îmi este mai clar că nu aș fi dispusă sub nicio formă să mă transfer în alt loc de muncă. Zilnic primesc mesaje de recunoștință din partea personalului care oferă servicii de îngrijire și a familiilor persoanelor care au nevoie de îngrijire pentru ajutorul și recunoștința noastră. Aceasta reprezintă o dovadă pentru faptul că activitatea noastră prezintă o semnificație profundă. Aceste cuvine de recunoștință reprezintă un compliment, dar și o provocare. Dorim să nu îi decepționăm în nicio situație pe cei care ne dăruiesc încrederea lor.

Cel mai mult m-a surprins la Hausengel deschiderea

Stefan Szablewski
După trei ani de navetă impusă de locul de muncă, de lipsă de stabilitate locativă și de numeroase nopți petrecute la hotel, mi-am dorit un loc de muncă în apropiere de locuința mea. Astfel, am căutat un loc de muncă interesant care să corespundă așteptărilor mele – iar grație Hausengel l-am și găsit!

Hausengel este o echipă extinsă, variată, internațională

Gabriella Toth
»Locul de muncă visat« pentru orice lucrează în străinătate este o activitate în care își poți folosi în mod activ limbă maternă. Pot afirma că, alături de colegii mei, fac parte dintre norocoșii care își pot folosi limba maternă ca pe o componentă organică în activitatea lor: Hausengel este o echipă cu adevărat internațională, în cel mai adevărat sens al cuvântului.