<
Schliessen
Schliessen

Prin activitatea mea la Hausengel, totul s-a schimbat

Marta Janiak

Marta Janiak

Munca poate fi intensă, interesantă și, în același timp, utilă și motivantă? Aceasta poate ocupa o mare parte din programul zilnic, dar poate oferi suficient timp pentru viața privată? Munca trebuie să însemne exclusiv îndeplinirea atribuțiilor definite sau poate aduce și o contribuție pozitivă la organizarea în funcție de preferințele proprii a programului zilnic prin propria personalitate, autodisciplină, responsabilitate și conștiinciozitate? Și, în ultimul rând – munca poate fi distractivă și poate oferi satisfacții? Până acum nu aș fi răspuns niciodată la aceste întrebări cu „Da”. Totul s-a schimbat atunci când mi-am început activitatea la Hausengel.

Povestea mea la Hausengel începe în anul 2010, în perioada primei reprezentanțe deținute de Hausengel în  Polonia. Îmi amintesc de reprezentanța din Poznan, cu cei numai trei angajați din perioada respectivă. Îmi amintesc foarte bine primele mele cursuri la care am participat la sediul central al firmei din Heskem, în Germania, care m-au pregătit pentru activitatea mea. Mă gândesc cu bucurie la colaborarea excelentă derulată ulterior între colegii germani și cel polonezi, la succesul tot mai mare de care s-a bucurat biroul nostru din Poznan, care a consolidat reprezentanța noastră și care i-a asigurat o importanță tot mai mare în cadrul concernului.

De atunci s-au întâmplat multe lucruri. Firma Hausengel și-a consolidat semnificativ poziția pe piața germană și și-a extins rețeaua de reprezentanțe din Europa de Est. Echipa din Poznan este alcătuită în prezent din peste 20 de angajați. Pe parcursul celor șapte ani de activitate la Hausengel am avut diferite atribuții, printre altele, atragerea de personal, cursuri de limba germană pentru francizați, administrarea activității de îngrijire și administrarea biroului. Cu acumularea experienței profesionale s-a perfecționat și cunoștințele mele de limba germană, bazele acesteia fiind dobândite de mine pe parcursul unui studiu cu o durată de 5 ani în domeniul filologiei. Varietatea de sarcini asumate și cunoștințele dobândite cu această ocazie au contribuit la creșterea enormă a încrederii mele în propria persoană.

Munca mea la Hausengel m-a ajutat să mă realizez și în viața mea privată, fără ca profesia mea să aibă de suferit din acest motiv. În urmă cu doi ani am adus pe lume o fetiță și sunt foarte fericită din acest motiv. După încheierea concediului de maternitate am fost tratată foarte bine, s-a ținut cont de nevoile mele și am avut sentimentul că sunt important[ în cadrul firmei.

În prezent, atribuțiile mele includ organizarea de cursuri și instruiri complexe pentru colegii mei din toate reprezentanțele din Polonia și, de asemenea, susținerea pe cont propriu a unor astfel de cursuri. Cu un devotament fără rezerve încerc să le transmit mai departe cunoștințele fundamentate acumulate de mine până în prezent. Întâmpin fiecare nou angajat cu un zâmbet și îl familiarizez cu echipa.

Cu Hausengel asociez nu doar denumirea unei firme și o marcă dinamică ci, în special, oameni, prieteni și o atmosferă unică de lucru, discuții interesante, satisfacția față de succesul activităților derulate, soluționarea problemelor și acordarea zilnică de asistență în beneficiul persoanelor care au nevoie de ajutor. Acesta este locul de muncă cu care mă identific deplin și de care sunt mândră.

Cel mai mult m-a surprins la Hausengel deschiderea

Stefan Szablewski
După trei ani de navetă impusă de locul de muncă, de lipsă de stabilitate locativă și de numeroase nopți petrecute la hotel, mi-am dorit un loc de muncă în apropiere de locuința mea. Astfel, am căutat un loc de muncă interesant care să corespundă așteptărilor mele – iar grație Hausengel l-am și găsit!

Pentru mine, Hausengel reprezintă disponibilitatea de a oferi ajutor

Magdalena Gärtner
Aventura mea la Hausengel în departamentul „managementul serviciilor de îngrijire“ a început în luna septembrie 2015.

Hausengel este o echipă extinsă, variată, internațională

Gabriella Toth
»Locul de muncă visat« pentru orice lucrează în străinătate este o activitate în care își poți folosi în mod activ limbă maternă. Pot afirma că, alături de colegii mei, fac parte dintre norocoșii care își pot folosi limba maternă ca pe o componentă organică în activitatea lor: Hausengel este o echipă cu adevărat internațională, în cel mai adevărat sens al cuvântului.