<
Schliessen
Schliessen

Sunt mereu deschisă către noi experiențe

Audronė Tamulienė, Lituania

Hausengel Audronė Tamulienė

Sunt mereu deschisă spre experiențe noi. Într-o zi însorită de septembrie, am fost dusă la primul meu contract în Germania de un șofer de taxi interesant, vorbăreț și experimentat, care locuia în Germania de mulți ani și a trecut recent de la meseria de lucrător poștal la șofer de taxi. Conversația plină de viață a risipit orice neliniște. Am fost primit de o fiică a persoanei de care aveam grijă. Am observat o doamnă în vârstă în grădină, am salutat-o și i-am întrebat numele. S-a prezentat cu numele de familie și „soția”. Am fost la o cafenea mică la prânz împreună: stăteam afară lângă râu și ochii mei admirau podul de piatră și casele vechi de lemn care au fost renovate de peste 400 de ori.

În următoarele patru luni nu a fost ușor, dar în timp, îmi amintesc doar momentele frumoase. Am tot întrebat-o pe bunica diverse, să-i trezesc memoria și să o încurajez să vorbească, astfel încât să formeze o propoziție completă din fragmente individuale ... Nu a funcționat întotdeauna ... Apoi am încercat să povestesc și eu și am fost uimit cum încet propozițiile simple pot forma o poveste - despre propria grădină, familia mea, Lituania. I-am arătat chiar și poze, fotografii de familie, muzică ... Și când am întrebat dacă este interesant pentru ea, am constatat cât de fericită era. De asemenea, a devenit mai plină de viață, a pus ea însăși întrebările, a comentat și s-a întrebat cum poate fi totul într-un lucru atât de mic ca un telefon mobil.

În fiecare zi ne-am făcut antrenamentul împreună în grădină. Fiecare îngrijitor știe aceste plimbări cu rollator-ul. Ne-am luat timp să ne uităm la fiecare floare, să auzim păsările. Și mai presus de toate, bunica era entuziasmată de cer - s-a distrat atât de mult uitându-se la urmele avioanelor de pe cer!

Bucuria lucrurilor mărunte: apusuri de soare, cafea cu lapte pe terasă, un ou pentru micul dejun!

Aduce atât de multă căldură inimii când văd fericirea pe chipul bunicii înainte de somn, când ne dorim reciproc noapte bună și vise dulci.

De multe ori ferestrele și ușa spre grădină sunt deschise, ventilația este foarte importantă în fiecare anotimp. Într-o seară am avut ferestrele deschise, dar nu am găsit-o pe bunica. M-am speriat imediat! Nu era în bucătărie, ușa grădinii era închisă ... Am găsit-o în sfârșit în întuneric în camera de oaspeți.  încurcase ziua cu noaptea chiar dacă era întuneric ... nu este ușor să te împaci cu vremurile de la o vârstă încolo.

Viața noastră de zi cu zi este întotdeauna aceeași rutină: pui de somn după-amiază, câteva emisiuni TV, o vizită la piață, prânz după aceea.

Este important să îți iei timp și pentru tine. În timpul liber iau trenul spre oraș sau spre pădure. Fac poze și mă bucur de timpul liber. Una dintre fotografiilr mele chiar a fost publicată în ziarul orașului. Este, de asemenea, una dintre amintirile dragi.

Aceste experiențe valoroase îmbogățesc viața. Sunt recunoscător pentru soarta mea și a tuturor celor pe care i-am întâlnit în calea mea! Armonia cu tine însuți și lumea este cel mai important lucru!

Tăcerea

Laura Bihari, Ungaria
Vara anului 2010 a fost caniculară în Ungaria, temperatura fiind uneori mai mare de 38 de grade. Dar asta nu a contat pentru mine, deoarece după două luni obositoare am primit în sfârșit o misiune de la Hausengel. Eram absolut încântată să lucrez în străinătate. Deși nu mai experimentasem o astfel de călătorie, eram nerăbdătoare să iau un microbuz spre Germania. Eram afară noaptea și nu m-am gândit să iau ceva haine mai groase cu mine, obișnuită fiind cu căldura din Ungaria. Temperatura de 22 de grade din Germania a fost surprinzătoare pentru mine.

Surpriză în grădină

Marzena Schulz, Polonia
Chiar din copilărie am făcut asocieri pozitive cu Germania. Ceilalți oameni au primit pachete din vest. Am râvnit mereu la astfel de pachete și am regretat că nu am o familie în străinătate care să-mi poată trimite și mie astfel de cadouri. Ca adult, am lucrat ca chelneriță ani de zile. În munca mea am întâlnit deseori germani care erau de obicei foarte drăguți. Astfel de întâlniri nu mi-au întărit decât dragostea pentru Germania și Occident.
Am visat să lucrez ca recepționeră, dar asta necesită cunoștințe de limba germană. Am crezut că o ședere în Germania ar fi cea mai bună soluție, astfel încât să-mi pot îmbunătăți limba germană.

Hausengel îmi oferă siguranţă

Zofia Machoń, Polonia
Când am aflat şi am înţeles cum arată modele de cooperare, am decis să îmi desfăşor activitatea în calitate de liber profesionist, deoarece am considerat că acesta a fost soluţia cea mai bună pentru mine. Nu am avut nicio grijă în acest context, deoarece am știut că Hausengel se ocupă de toate aspectele în relaţiile în autorităţile. Firma preia toate formalităţile. Nu trebuie să îmi fac nicio grijă şi nu am nicio problemă cu această situaţie. Mă bucur pentru că pot colabora cu Hausengel, pentru că firma se ocupă de toate formalităţile şi îmi oferă un nivel ridicat de siguranţă în Germania.