Tăcerea

Laura Bihari, Ungaria

Hausengel Laura Bihari

Vara anului 2010 a fost caniculară în Ungaria, temperatura fiind uneori mai mare de 38 de grade. Dar asta nu a contat pentru mine, deoarece după două luni obositoare am primit în sfârșit o misiune de la Hausengel. Eram absolut încântată să lucrez în străinătate. Deși nu mai experimentasem o astfel de călătorie, eram nerăbdătoare să iau un microbuz spre Germania. Eram afară noaptea și nu m-am gândit să iau ceva haine mai groase cu mine, obișnuită fiind cu căldura din Ungaria. Temperatura de 22 de grade din Germania a fost surprinzătoare pentru mine. Persoana de care am avut grijă a fost foarte drăguță și prietenoasă cu mine, în ciuda „frisoanelor” mele. Am încercat să observ totul, să fiu atentă, am vrut să înțeleg totul corect: așa am vrut să-mi fac treaba cum trebe. După câteva zile am avut senzația că îmi pot duce cu bine contractul până la sfârșit. Persoana de care am avut grijă a fost o femeie foarte inteligentă, m-a ajutat foarte mult, a fost mereu infinit de răbdătoare cu mine. Bineînțeles că mai făceam greșeli de tot felul, dar eram întodeanuna deschisă și binevoitoare. M-am gândit că ar fi cel mai bine ca eu să fiu cât mai liniștită și invizibilă, deoarece nu voiam deloc să o deranjez. Bineînțeles că nu le-am fost „invizibilă”. Aproape o săptămână mai târziu mi-a spus că sunt prea tăcută. Mi-a cerut să mă comport normal, deoarece dorește să vadă și să audă că nu este singură în casă. După această conversație am devenit mai curajoasă și mi-am făcut treaba la viteză maximă. Aceasta a fost prima mea, dar nu ultima poveste „bună”.

Surpriză în grădină

Marzena Schulz, Polonia
Chiar din copilărie am făcut asocieri pozitive cu Germania. Ceilalți oameni au primit pachete din vest. Am râvnit mereu la astfel de pachete și am regretat că nu am o familie în străinătate care să-mi poată trimite și mie astfel de cadouri. Ca adult, am lucrat ca chelneriță ani de zile. În munca mea am întâlnit deseori germani care erau de obicei foarte drăguți. Astfel de întâlniri nu mi-au întărit decât dragostea pentru Germania și Occident.
Am visat să lucrez ca recepționeră, dar asta necesită cunoștințe de limba germană. Am crezut că o ședere în Germania ar fi cea mai bună soluție, astfel încât să-mi pot îmbunătăți limba germană.

Hausengel îmi oferă siguranţă

Zofia Machoń, Polonia
Când am aflat şi am înţeles cum arată modele de cooperare, am decis să îmi desfăşor activitatea în calitate de liber profesionist, deoarece am considerat că acesta a fost soluţia cea mai bună pentru mine. Nu am avut nicio grijă în acest context, deoarece am știut că Hausengel se ocupă de toate aspectele în relaţiile în autorităţile. Firma preia toate formalităţile. Nu trebuie să îmi fac nicio grijă şi nu am nicio problemă cu această situaţie. Mă bucur pentru că pot colabora cu Hausengel, pentru că firma se ocupă de toate formalităţile şi îmi oferă un nivel ridicat de siguranţă în Germania.

Cooperarea cu Hausengel îmi oferă sentimentul de stabilitate

Dorota Kolbuch, Polonia
Pentru doamna Dorota, sentimentul de stabilitate este foarte important. „Cu Hausengel nu am nicio grijă că nu voi primi niciun contract, de acest lucru se preocupă în toate situaţiile coordonatoarea mea personală. Oferta Hausengel este pregătită şi prezentată în toate situaţiile cu foarte mare atenţie, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Contactul cu Hausengel este foarte bun, iar coordonatoarele sunt dispuse în toate situaţiile să ofere asistenţă. Pot spune despre Hausengel numai lucruri bune şi să recomand această companie din suflet“.