<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Curs de bază pentru personalul nostru de îngrijire

Cursul nostru de bază este alcătuit din 2 module, în care sunt prezentate cunoştinţe fundamentate cu privire la subiectele reprezentate de asistenţă, îngrijire, anatomie umană şi administrarea gospodăriei, precum şi cunoştinţe economice. Acestea sunt obligatoriii pentru orice responsabil pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanei care cooperează cu Hausengel. Orice furnizor de servicii de îngrijire a persoanei în cooperare cu Hausengel are obligația de a participa la cursuri înainte de a începe derularea contractului. În acest context sunt oferite pe de-o parte cunoştinţe economice, iar pe de altă parte informaţii de specialitate în domeniul îngrijirii persoanei. După promovarea examenului, participantul primeşte un certificat.

Ca materiale de curs, furnizorii independenţi de servicii de îngrijire a persoanei au la dispoziţie, suplimentar faţă de manualul de instruire elaborat pe cont propriu, şi numeroase documente, precum și filme de instruire cu recomandări practice. Toate aceste materiale pot fi vizualizate și editate pe site-ul nostru web într-o secțiune internă dedicată E-Learning. Toate manualele de instruire Hausengel sunt de asemenea disponibile pentru descărcare în numeroase limbi.

Perfecţionare: Furnizor certificat de servicii de îngrijire a persoanei la domiciliu

Perfecţionare: Furnizor certificat de servicii de îngrijire a persoanei la domiciliu

Această formă unică de perfecţionare include 23 de module cu aproximativ 230 de unităţi de curs, în care sunt oferite cunoştinţe fundamentate cu privire la toate temele importante în asociere cu serviciile de asistenţă şi îngrijire la domiciliu.

Obiectivul cursurilor de instruire este reprezentat de facilita responsabililor pentru furnizarea de servicii de îngrijire, prin calificările acestora, capacitatea de a lucra în strânsă cooperare şi pe bază de acorduri de specialitate, sub formă de echipe de îngrijire, pentru a menţine în aceste condiţii cât mai bine posibil calitatea vieţii unui beneficiar al serviciilor de îngrijire.

Deoarece, în cadrul serviciilor de asistenţă la domiciliu, este necesară frecvent o îngrijire multi-profesională, cooperarea şi comunicarea corectă între experţii din domeniul îngrijirii reprezintă o componentă importantă.

Trei cercuri: Activitatea în echipă, comunicarea, experienţa
Cooperare cu editura Springer Medizin
Logo Springer Pflege

Cooperare cu editura Springer Medizin

Cursul a fost conceput în colaborare cu „Springer Pflege“. „Springer Pflege“ este o marcă a renumitei edituri Springer Medizin din Berlin, o editură ştiinţifică de tradiţie şi care deţine rolul de lider pe plan internaţional, care dispune de expertiză dezvoltată încă din anul 1842. Perfecţionarea noastră aplică un standard nou de calitate pentru serviciile de asistenţă la domiciliu a persoanelor aflate în nevoie, valabil la nivel federal şi este adresat persoanelor interesate de perfecţionare, care doresc să presteze servicii de asistenţă şi îngrijire de bază în regim ambulatoriu, respectiv la domiciliu.

Perfecționare pe baza E-Learning în 8 limbi

Perfecționare pe baza E-Learning în 8 limbi

Cursul nostru certificat reprezintă prima formă de perfecționare bazată pe E-Learning din branșă. Suplimentar faţă de persoanele care oferă servicii de asistenţă din Europa de Est, sunt vizate şi acele persoane care asigură în mediul privat sau cu titlu onorific îngrijirea aparţinătorilor, vecinilor sau a altor persoane care necesită servicii de asistenţă, la domiciliul acestora.

Cursul este adresat, de asemenea, responsabililor experimentaţi pentru furnizarea de servicii de îngrijire care, prin intermediul acestor unităţi didactice, doresc să îşi împrospăteze şi să îşi extindă cunoştinţele deţinute.

Steagurile ţărilor în care este reprezentată Hausengel

Cursul este disponibil în numeroase limbi europene şi include numeroase teme în domeniul asistenţei şi al îngrijirii, care depăşesc limitele de instruire a personalului auxiliar în sectorul serviciilor de îngrijire conform prevederilor din articolul 53c din Codul Social partea a XI-a! Aşteptăm cu plăcere orice participant!

Calificare de viitor graţie certificatului emis de către Camera de Comerţ şi Industrie

Calificare de viitor graţie certificatului emis de către Camera de Comerţ şi Industrie

Şi avem veşti şi mai bune: Prin intermediul cooperării unice cu Camera de Comerț şi Industrie Kassel-Marburg, toți participanții la curs dispun de posibilitatea de a obţine un certificat emis de către Camera de Comerţ şi Industrie, după absolvirea cu succes a cursului. Certificatele emise de către Camera de Comerţ şi Industrie sunt recunoscute în toate sectoarele economice, precum şi la nivel internaţional, în baza traducerii în limba engleză asigurată de către Camera de Comerţ şi Industrie. Cursurile de certificare au loc, de regulă, la locul de muncă. Certificarea acordată de Camera de Comerţ şi Industrie susţine nivelul calitativ ridicat al cursului nostru.

Această formă de certificare reprezintă un element de noutate absolută în branşă. Pentru certificare este datorată o sumă forfetară în cuantum de 150 euro către Camera de Comerț şi Industrie Kassel-Marburg.

Referințe privind experiența acumulată de participanţii noştri

Clienţii mulţumiţi sunt cea mai bună referinţă pentru noi. Situaţia este similară cu participanţii la perfecţionarea noastră în domeniul E-Learning. Din acest motiva, le-am solicitat opinia!

Pentru că E-Learning face obiectul discuțiilor controversate în domeniul ştiinţific şi nu reprezintă o soluţie recomandată pentru toate sectoarele de activitate. Pentru perfecţionarea personalului nostru de îngrijire la domiciliu, conceptul şi-a dovedit însă eficienţa deosebită ca formă de instruire. Există posibilitatea de învăţare foarte flexibilă şi, în funcţie de necesităţi – independent de intervalele de timp şi de locaţie. Informaţiile acumulate prin învăţare pot fi aplicate în mod direct în practică.

Prezentare de ansamblul a tuturor avantajelor instruirii

Primele 10 puncte prin care este evidenţiat cursul nostru

 1. Dispuneţi de posibilitatea a de a absolvi cursul în ritmul propriu de învăţare şi cu repartizarea fără restricţii a programului
 2. Elementele de conţinut ale cursului E-Learning pot fi accesate pe toate terminale, de exemplu PC, laptop, tabletă sau smartphone
 3. Conceptul didactic este bazat în funcţie de caz, elementele de conţinut sunt pregătite pentru a respecta cerinţele practice şi sunt evidenţiate în unităţi didactice sintetice
 4. Cursul organizat sub formă de E-Learning este disponibil în opt limbi
 5. Cursul poate fi absolvit cu un certificat recunoscut la nivel internaţional, emis de către Camera de Comerţ şi Industrie
 1. Amestec interesat şi versatil de medii, prin intermediul clipurilor video demonstrative, al prezentărilor oferite de către experţi, al fişelor compacte şi al multor măsuri suplimentare.
 2. Registru suplimentar de lucru pentru elaborarea de studii de caz şi exerciţii practice
 3. Şi după finalizarea cursului aveţi la dispoziţie online toate elementele de conţinut în scop de actualizare
 4. După absolvire, fiecare participant primeşte un certificat emis de către academia Hausengel, autorizată de stat şi certificată în sensul directivelor AZAV
 5. Asistenţă personală în timpul întregului curs organizat de academia Hausengel

 

Prezentare de ansamblu a modulelor noastre de instruire

Prezentare de ansamblu a modulelor noastre de instruire

 • Organizarea timpului liber
 • Mişcare
 • Durere
 • Parkinson
 • Măsurile de prim ajutor în situaţii de urgenţă
 • Teme tabu în domeniul asistenţei şi îngrijirii
 • Perspective asupra activităţii de îngrijire cotidiană
 • Asistenţa şi îngrijirea. O diferenţă fină
 • Baze legale
 • Comunicare şi interacţiune
 • Alimentaţie şi administrarea gospodăriei
 • Igienă
 • Îngrijire corporală şi confort
 • Excreţii
 • Îmbrăcăminte
 • Afecţiuni psihice: domeniul principal depresia
 • Îngrijire paliativă
 • Boli cardiovasculare
 • Accident vascular cerebral
 • Dizabilităţi intelectuale
 • Diabetes Mellitus
 • Scleroză multiplă
 • Demenţă