<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Despre noi

Istoricul nostru personal, valorile noastre

Hausengel este o afacere de familie care a intermediat cu succes locuri de muncă selectate și verificate încă din anul 2005. Experiența noastră acumulată de-a lungul anilor ne demonstrează că putem reuși numai dacă ne implicăm cu pasiune. Graţie experienței noastre personale știm că ne putem bucura de succes numai dacă punem suflet în munca noastră de zi cu zi.

„Moto-ul nostru este „îngrijirea completă”. Dar acest moto nu se aplică doar pentru beneficiarii serviciilor de îngrijire. Este şi o deviză pe care o punem în practică în cadrul activităţii cu persoanele care oferă servicii de îngrijire. Suntem o echipă de consultanți profesioniști și experimentaţi. Îi susţinem pe beneficiarii francizei noastre în ducerea la bun sfârșit a formalităților necesare. Ne străduim să le creăm un sentiment de siguranţă, oferindu-le clauze contractuale clare și transparente, asigurări de sănătate, asigurări de accidente și de răspundere civilă obligatorie. Punem la dispoziţia personalului nostru de îngrijire un coordonator personal care supraveghează toate procesele în interesul confortului acestora și le oferă sprijin în diverse situații. Baza pentru dezvoltarea afacerii noastre a reprezentat-o experiența personală și propriul istoric. De aceea ne tratăm clienții și personalul care oferă servicii de îngrijire cu respect, demnitate și suflet.

Hausengel - Conceptul nostru, povestea noastră

Totul a început cu demenţa de care a suferit tatăl meu. Asemenea altor nenumărate familii, ne-am confruntat brusc cu provocarea de a-i asigura servicii de asistenţă şi îngrijire în mediul familiar, la domiciliu.

Istoricul personal acumulat de noi ne-a motivat să transmitem experiențele și cunoștințele noastre tuturor familiilor aflate într-o situație similară şi care caută servicii de îngrijire competente, iubitoare și accesibile – astfel a fost înfiinţat grupul de firme Hausengel. Conceptul Hausengel nu a reprezentat niciodată doar un model de afaceri, ci a constituit în toate cazurile o preocupare foarte personală, bazată pe pasiune.

Ne asumăm împreună obiectivul de a oferi îngrijirea și asistenţa necesară în mod efectiv persoanelor avizate, care să permită acestora să trăiască în continuare în mediul lor familiar.

A dumneavoastră Doris Wenz

Filosofia noastră
»Îngrijirea persoanelor care au nevoie de servicii de supraveghere şi îngrijire în Germania și punerea în aplicare a principiului de îngrijire cu prioritate faţă de regimul ambulatoriu în raport cu cel de spitalizare, reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru societatea noastră. Îngrijirea și asistenţa la propriul domiciliu, prin intermediul personalului de îngrijire de încredere, cu experiență și instruit, reprezintă soluția și viitorul acestui tip de îngrijire. Scopul nostru este acela de a oferi persoanelor aflate în dificultate serviciile de îngrijire și asistenţă care le sunt necesare în mod real și care să le permită să trăiască în continuare în mediul lor familiar.«

Simon Wenz, fondator & președinte al consiliului de administraţie

Povestea noastră– istorisită de Doris Wenz

Doris Wenz

Totul a început în toamna anului 1995 ...

Primul membru Hausengel (Înger al casei) a fost persoana originară din Polonia, care a oferit servicii de îngrijire pentru tatăl meu. În prezent transmitem experiența și cunoștințele noastre tuturor familiilor care se află într-o situație similară cu cea trăită de noi și au nevoie de ajutor.

În octombrie 1995, tatăl meu pe atunci în vârstă de 75 de ani, a început să uite tot mai multe lucruri. Până la momentul respectiv, tatăl meu – asistent medical de profesie – se ocupase de îngrijirea mamei mele, care suferise un accident vascular cerebral. Pentru a-mi susține tatăl, am solicitat angajatorului meu, pentru care lucram ca laborantă în studioul foto, să îmi ofere o perioadă de pauză de jumătate de an. În foarte scurt timp s-a constatat că tatăl meu s-a îmbolnăvit de demenţă şi a avut nevoie la rândul său de îngrijire.

Îngrijire în mijlocul familiei pentru tată

Perioada de întrerupere, prevăzută iniţial pentru o jumătate de an, s-a transformat ulterior, treptat, într-un interval total de aproape 10 ani, context în care am decis să renunţ complet la profesie şi să îmi asum îngrijirea părinţilor mei. Atât soţul meu, cât şi fiul meu, Simon, m-au sprijinit în acest sens, cât de bine au putut. Au fost dificile perioadele în care soţul meu se afla de exemplu într-o deplasare în interes de serviciu în străinătate şi nu puteam beneficia de ajutor nici din partea rudelor şi nici a cunoştinţelor. Am fost foarte afectată şi de faptul că fiul meu a fost nevoit să îşi întrerupă studiile pentru a-i sprijini pe bunicii săi şi pe mine.

Primele experienţe cu o persoană originară din Polonia, care a oferit servicii de îngrijire

Am aflat de la cunoscuţi despre posibilitatea de a invita din Polonia personal care să asigure servicii de îngrijire a persoanei, ca ajutor în gospodărie.
În contextul dificultăţilor cu care ne confruntam am îndrăznit să facem această încercare, care a implicat însă iniţial probleme semnificative. Primul îngrijitor care îşi asumase primul loc de muncă în acest domeniu chiar la noi, a fost complet depăşit de situaţie şi nu a reuşit nici măcar să îl ajute pe tatăl meu să meargă la toaletă. Şi comunicarea s-a desfăşurat cu foarte mare dificultate. Nici cea de-a doua încercare nu a fost mai reuşită, deoarece atât tatăl meu, cât şi mama mea se temeau de doamna respectivă.

În urma acestor tentative descurajatoare am fost dispuşi să mai facem o încercare, prin identificarea de ajutor în grupul de rude şi cunoştinţe, ceea ce nu a reuşit din nou.

Într-un anunţ din ziar, soţul meu a găsit numărul de telefon al unei doamne de origine poloneză, care locuia în Germania şi care şi-a oferit ajutorul.

În urma unei discuţii telefonice ne-a fost promisă, contra unui comision de 1.200,00 DM, intermedierea unei doamne care vorbea bine limba germană. Doamna respectivă urma să câştige 1.000,00 DM lunar. În speranţa că găsisem în cele din urmă ajutorul corespunzător, soţul meu a condus până la Berlin – ceea ce înseamnă o distanţă de aproximativ 500 km faţă de localitatea noastră.

În căutarea unei persoane de încredere, care să asigure servicii de îngrijire a persoanei

Într-o parcare s-a realizat, într-o atmosferă extrem de agitată, „predarea” comisionului de intermediere şi „ridicarea“ doamnei promise. După ce persoana care intermediase acest schimb şi-a încasat banii, a părăsit fără întârziere locul respectiv, iar soţul meu a rămas singur cu doamna respectivă. Din păcate a fost nevoit să constate rapid că acesta nu avea deloc cunoştinţe bune de limba germană, în contextul în care acestea nu înţelegea şi nu vorbea aproape niciun cuvânt. Pe cheltuiala noastră, doamna respectivă a revenit în ziua următoare în Polonia.

Următoarea doamnă a fost iniţial foarte promiţătoare, dar după câteva săptămâni s-a constatat că avea o problemă legată de consumul de alcool. În acest mod au eşuat mai multe încercări de a identifica o persoană calificată, care să ofere servicii de îngrijire a persoanei, scop în care am apelat diferite numere de telefon din ziare.

În ciuda numeroaselor eşecuri, am stabilit să nu îl internăm pe tatăl meu într-un cămin de bătrâni. Mi-am dorit să îi permitem să îşi petreacă ultimii ani din viaţă într-un mediu cunoscut şi familiar, în speţă în cercul familiei sale. Ritualurile zilnice, de exemplu transportarea lui în pat cu ajutorul mamei mele, mi-au demonstrat cât era de frumos pentru el să beneficieze de servicii de îngrijire la domiciliu. Ambii îşi încheiau ziua şi mergeau liniştiţi la culcare. Cu multă linişte, răbdare şi cuvinte care să îi dea încredere am reuşit să îl liniştesc pe tatăl meu uneori şi în timpul nopţii, atunci când era cuprins de panică. Numai după ce am luat legătura cu o intermediară poloneză din Nowogard s-a schimbat foaia pentru noi şi am avut ocazia să beneficiem de o persoană care a oferit servicii de îngrijire de calitate, originară din Polonia.

Fiul meu, student la ştiinţe juridice, m-a informat rapid că era strict împotriva angajării doamnei respective la negru.

În acest context, a iniţiat demersurile necesare pentru a identifica o posibilitate pentru angajarea legală a doamnei respective în Germania. După identificarea soluţiei corespunzătoare şi după ce am înregistrat-o conform prevederilor legale pe persoana originară din Polonia care urma să ofere servicii de îngrijire, am reuşit să obţinem o asistenţă plină de dragoste pentru îngrijirea şi asistenţa în beneficiul tatălui meu.

În acest context au fost recepţionate solicitări din partea altor familii care au avut nevoie de asemenea de asistenţă şi care se aflau în căutarea unei persoane corespunzătoare care să ofere servicii de îngrijire. Le-am oferit asistenţă, iar în acest mod s-a pus piatra de temelie a firmei Hausengel.

 

În prezent, Hausengel este o companie internațională. În afară de sediul central din Germania, dispunem de birouri în Polonia, Ungaria, Lituania, Bulgaria, Croația și România.