<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Gama de atribuții care revin furnizorilor pentru îngrijirea persoanei

Îngrijirea seniorilor în Germania reprezintă un sector în continuă dezvoltare. Activitatea de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire este dificilă, dar oferă în același timp o satisfacție profesională deosebită. Ofertele de locuri muncă disponibile pentru furnizorii pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanelor sunt diferențiate și, prin urmare, fiecare furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire își poate găsi un loc de muncă adecvat, care corespunde preferințelor și calificărilor sale profesionale.

Cum arată activitatea de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire în Germania? Care sunt atribuțiile furnizorului pentru acordarea de servicii de îngrijire? Cum poate fi începută activitatea în calitate de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire? Răspunsurile la acestea, precum şi alte întrebări pot fi găsite mai jos.

Gama de atribuții care revin furnizorilor pentru îngrijirea persoanei

Furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire organizează rutina zilnică pentru persoana care are nevoie de îngrijire. Sarcina sa principală este reprezentată de acordarea de asistență în beneficiul persoanei care are nevoie de îngrijire. Atribuțiile sale pot varia în funcție de contract, însă persoana în cauză desfășoară în principiu activitățile pe care le-ar prelua un aparținător al persoanei care urmează a beneficia de servicii de îngrijire. Responsabilitățile sale sunt reglementate prin contract. Zilele de lucru individuale pot fi planificate pe cont propriu de către liber profesioniști.

Îngrijirea seniorilor la domiciliu include:

  • Ajutor și asistență în viața de zi cu zi (de exemplu la spălat, îmbrăcat și dezbrăcat)
  • Menaj, activități în gospodărie (cum ar fi asigurarea curățeniei şi a ordinii)
  • Asistență la efectuarea de cumpărături
  • Pregătirea meselor
  • Organizarea timpului liber şi însoțirea în perioadele respective (inclusiv discuții pe teme de interes pentru persoana îngrijită, depănarea de amintiri, citirea împreună sau cu voce tare pentru persoana îngrijită, rezolvarea de ghicitori, ascultarea de muzică/interpretarea de cântece, activități de meșteșugărit şi lucru manual, plimbări și multe altele)
  • Însoțirea la medic și la alte deplasări
  • Acordarea de asistență la îngrijirea de bază

Serviciile individuale din domeniul îngrijirii la domiciliu pot fi, de asemenea, negociate individual.

Programul zilnic exemplificativ al unui furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire

O zi de lucru exemplificativă a furnizorului pentru acordarea de servicii de îngrijire arată diferit în fiecare familie. De cele mai multe ori, aceasta depinde de starea de sănătate a persoanei care beneficiază de îngrijire şi de activitățile membrilor de familie. Cu toate acestea, activitatea respectivă este strâns legată de o rutină care oferă un sentiment de securitate persoanelor care beneficiază de servicii de îngrijire. O zi de lucru exemplificativă a doamnei Dorota, o responsabilă pentru acordarea de servicii de îngrijire, care colaborează cu Hausengel din anul 2012, arată astfel. Cu toate acestea, cerințele și nevoile persoanelor care beneficiază de îngrijire sunt diferite, iar rutina zilnică poate fi diferită. Citiți interviul complet cu doamna Dorota aici.