Teste rapide de corona-virus Teste rapide de corona-virus

Procedura de colaborare cu Hausengel

Îngrijirea seniorilor în Germania reprezintă un sector în continuă dezvoltare. Activitatea de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire este dificilă, dar oferă în același timp o satisfacție profesională deosebită. Ofertele de locuri muncă disponibile pentru furnizorii pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanelor sunt diferențiate și, prin urmare, fiecare furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire își poate găsi un loc de muncă adecvat, care corespunde preferințelor și calificărilor sale profesionale.

Cum arată activitatea de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire în Germania? Care sunt atribuțiile furnizorului pentru acordarea de servicii de îngrijire? Cum poate fi începută activitatea în calitate de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire? Răspunsurile la acestea, precum şi alte întrebări pot fi găsite mai jos.

Gama de atribuții care revin furnizorilor pentru îngrijirea persoanei

Furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire organizează rutina zilnică pentru persoana care are nevoie de îngrijire. Sarcina sa principală este reprezentată de acordarea de asistență în beneficiul persoanei care are nevoie de îngrijire. Atribuțiile sale pot varia în funcție de contract, însă persoana în cauză desfășoară în principiu activitățile pe care le-ar prelua un aparținător al persoanei care urmează a beneficia de servicii de îngrijire. Responsabilitățile sale sunt reglementate prin contract. Zilele de lucru individuale pot fi planificate pe cont propriu de către liber profesioniști.

Îngrijirea seniorilor la domiciliu include:

  • Ajutor și asistență în viața de zi cu zi (de exemplu la spălat, îmbrăcat și dezbrăcat)
  • Menaj, activități în gospodărie (cum ar fi asigurarea curățeniei şi a ordinii)
  • Asistență la efectuarea de cumpărături
  • Pregătirea meselor
  • Organizarea timpului liber şi însoțirea în perioadele respective (inclusiv discuții pe teme de interes pentru persoana îngrijită, depănarea de amintiri, citirea împreună sau cu voce tare pentru persoana îngrijită, rezolvarea de ghicitori, ascultarea de muzică/interpretarea de cântece, activități de meșteșugărit şi lucru manual, plimbări și multe altele)
  • Însoțirea la medic și la alte deplasări
  • Acordarea de asistență la îngrijirea de bază

Serviciile individuale din domeniul îngrijirii la domiciliu pot fi, de asemenea, negociate individual.

Programul zilnic exemplificativ al unui furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire

O zi de lucru exemplificativă a furnizorului pentru acordarea de servicii de îngrijire arată diferit în fiecare familie. De cele mai multe ori, aceasta depinde de starea de sănătate a persoanei care beneficiază de îngrijire şi de activitățile membrilor de familie. Cu toate acestea, activitatea respectivă este strâns legată de o rutină care oferă un sentiment de securitate persoanelor care beneficiază de servicii de îngrijire. O zi de lucru exemplificativă a doamnei Dorota, o responsabilă pentru acordarea de servicii de îngrijire, care colaborează cu Hausengel din anul 2012, arată astfel:

Ora 7:00                     
Începerea activității. Sosirea îngrijitorului (baie, schimbarea scutecelor)

Ora 8:00                      
Micul dejun

Ora 8:30                    
Beneficiarul serviciilor de îngrijire citește ziarele, furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire face curat

Ora 10:00                    
Cumpărături (de trei ori pe săptămână)

Ora 12:00                    
Prânz

Ora 13:00 – 15:00        
Beneficiarul serviciilor de îngrijire se uită la televizor şi trage un pui de somn, furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire poate petrece acest timp după bunul plac (absență planificată)

Ora 15:00                    
Igiena persoanei îngrijite (spălat, schimbare scutecelor, pieptănat)

Ora 16:00                    
Cafea şi prăjituri

Ora 16:15                    
Persoana care beneficiază de servicii de îngrijire se ocupă de corespondență la calculator, furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire face curat

Ora 17.00                    
Jocuri de societate

Ora 18:00 - 18:30         
Cină

Ora 19:00                    
Pregătirea pentru somn

Ora 19:30                    
Persoana îngrijită se duce la culcare

Furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire oferă asistență seniorului

Cu toate acestea, cerințele și nevoile persoanelor care beneficiază de îngrijire sunt diferite, iar rutina zilnică poate fi diferită. Citiți interviul complet cu doamna Dorota aici.

Cunoașterea furnizorului pentru acordarea de servicii de îngrijire cu familia

Încă din prima zi, o persoană de contact stabilă se ocupă de toate aspectele organizatorice. Furnizorii care asigură serviciile de îngrijire se ocupă de persoanele îngrijite, iar Hausengel se ocupă de responsabilii care asigură serviciile de îngrijire.

Când ajungeți în Germania, veți fi însoțiți de reprezentanții noștri externi la prima întâlnire cu un beneficiar nou. Adaptarea la noul mediu este facilitată de sprijinul complet oferit atât de familie, cât şi de furnizorul care a asigurat serviciile de îngrijire până la momentul respectiv, precum şi de către personalul Hausengel. Personalul de îngrijire Hausengel se poate simți cu adevărat „complet îngrijit”.

Contracte

Contracte

Contract cu Hausengel

Stiftung Warentest a confirmat în anul 2017 serviciile noastre excepționale în ceea ce privește intermedierea personalului şi contractele. Acest lucru face ca Hausengel să fie una dintre cele mai bune agenții germane de plasament pentru personal de îngrijire. Hausengel a fost singura agenție testată care a ieşit în evidență față de celelalte agenții prin faptul că a prezentat doar deficiențe minore, dar nerelevate în asociere cu contractele de prestări servicii.

Este important pentru noi ca atât contractul de franciză, cât şi contractul de prestări servicii încheiate de compania noastră să fie redactate într-un mod transparent și inteligibil. Cu toți partenerii noștri discutăm conținutul contractelor înainte de încheierea acestora.

Cele mai transparente contracte

Din studiul realizat de Academia Profesională din Sectorul Sănătății şi Protecției Sociale (Berufsakademie für Gesundheits- und Sozialwesen) Saarland „Profilul de activitate al responsabililor pentru asigurarea de servicii de îngrijire a persoanei la domiciliu” se poate observa că veniturile obținute de 77 la sută dintre prestatorii din domeniu este de minim 1300 de euro. Activitatea în calitate de liber profesionist a furnizorulio pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanelor este mai rentabilă din punct de vedere financiar, însă un număr redus de agenții de intermediere a personalului de îngrijire oferă colaborare pe baza acestui model, inclusiv Hausengel. Responsabilii pentru furnizarea de servicii de îngrijire a persoanei care colaborează cu Hausengel pot ajunge şi la venituri de 2.000 de euro net lunar. Cuantumul remunerației depinde în mare măsură de calificările și abilitățile lingvistice ale personalului de îngrijire. Toate sumele sunt negociabile.

Cu cât sunt mai ridicate calificările profesionale și cu cât abilitățile lingvistice sunt mai bune, cu atât mai ridicate sunt veniturile care pot fi obținute de către furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire. Acesta este motivul pentru care instituția proprie care asigură serviciile de perfecționare – Academia Hausengel – asigură instruirea şi perfecționarea personalului de îngrijire, pentru ca acesta să obțină cele mai bune oferte. Veți obține exact suma pe care aţi negociat-o şi care este prevăzută în contractul dumneavoastră. Fără taxe de intermediere! Remunerația vă este plătită direct de către client.

Personal de îngrijire și un reprezentant al agenției de plasament

Durata unui contract

Durata șederii în Germania nu este limitată în principiu pentru furnizorii originari din țările Uniunii Europeane care asigură servicii de îngrijire în calitate de liber profesioniști. Aceasta înseamnă că furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanei poate lucra în Germania cât dorește. Durata unui contract rămâne la latitudinea furnizorului pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanei, care îşi desfăşoară activitatea în calitate de liber profesionist.

Furnizorii pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanei care colaborează cu noi preiau contracte cu o durată medie de 6-12 săptămâni. După expirarea acestui interval, furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanei revine în țara de origine, iar un nou îngrijitor preia atribuțiile acestuia de îngrijire. Sunt întâlnite frecvent situațiile în care personalul de îngrijire lucrează în tandem şi se schimbă reciproc la aceeași familie. La revenirea la locul de muncă, prestatorii cunosc situația concretă de îngrijire. Acest lucru contribuie la creșterea încrederii și este confortabil atât pentru persoana care oferă serviciile de îngrijire, cât și pentru beneficiarul îngrijiri.

Cerinţe minime cu privire la cazare

În timpul derulării contractului, furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire locuiește în locuința persoanei îngrijite şi beneficiază gratuit de masă şi cazare. Prestatorul trebuie să beneficieze de o cameră separată, amenajată corespunzător, uneori cu baie separată. De asemenea, clienții asigură de regulă personalului de îngrijire posibilitatea de a purta, într-o limită rezonabilă, convorbiri telefonice cu cei de acasă (din țara de origine). În majoritatea locuințelor este disponibilă o conexiune la internet la fața locului, astfel încât personalul de îngrijire să poată menține legăturile cu familia și prietenii săi. Dacă este necesar, clienții pot pune la dispoziție și o bicicletă sau un autoturism.

Începerea în 3 etape a activității în calitate de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire

Furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire a persoanei ia legătura cu Hausengel

1. Contactare

Luați legătura cu noi telefonic sau scrieți-ne.

Consultantul Hausengel discută cu furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire

2. Selectarea contractului

Vă prezentăm oferte personalizate de contracte. În calitate de responsabili pentru furnizarea de servicii de îngrijire care îşi desfăşoară activitatea în calitate de liber profesioniști,  optați pentru contractul pe care doriți să îl preluați şi puteți negocia condițiile.

Furnizorul pentru acordarea de servicii de îngrijire îl ține de mână pe beneficiarul serviciilor de îngrijire

3. Începerea activității în calitate de furnizor pentru acordarea de servicii de îngrijire

Noi organizăm deplasarea dumneavoastră şi vă conducem direct la locul de muncă.