Schliessen
Schliessen

Aveți o afacere în Germania? Nu uitați să vă achitați taxele la biroul fiscal german!

Toți îngrijitorii care lucrează cu Hausengel își desfășoară propria afacere în Germania. Consultanții Hausengel îi sprijină pe toți francizații cu toate formalitățile birocratice, inclusiv cu declarațiile de impozit către biroul fiscal german. În primul trimestru al anului, antreprenorii primesc de la noi un chestionar fiscal, care trebuie completat, semnat și returnat  biroului nostru prin poștă sau prin e-mail. De restul se ocupă angajații Hausengel! Francizații au timp până la sfârșitul anului calendaristic, adică până la 31.12.2023, să își regleze conturile cu biroul fiscal german.

Pe lângă independența și libertatea de decizie, printre avantajele unei activități independente se numără și scutirea fiscală  pentru antreprenorii germani. În 2022, plafonul neimpozabil se ridică la 10.347 de euro. Pentru mulți îngrijitori care lucrează în Germania, nu există, costuri fiscale, deoarece veniturile lor se situează sub  această suma neimpozabilă. Cu toate acestea, toți cei care au operat o afacere în Germania în 2022 trebuie să depună o declarație fiscală de venit global, indiferent de cuantumul veniturilor lor.

Oricine depășește suma scutită de impozit va avea de achitat impozit către statul german.  În acest caz, personalul Hausengel va contacta francizatul desemnat și va discuta următorii pași pentru a plata impozitului.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați: +49 6424 92837 278; +49 06424 92837 254