Crăciunul anului 2020 - diferit, dar totuși o sărbătoare a iubirii

Un cunoscut colind de Crăciun spune „ Din an in an sosesc mereu / La geam cu Mos Ajun/
E ger cumplit, e drumul greu /Dar e obicei strabun”. Și este adevărat: și în acest an special, sărbătorim Ajunul Crăciunului pe 24 decembrie. Dar ceea ce se va schimba este modul în care îl serbăm.

Există numeroase tradiții în perioada adventului: calendare de advent, colinde și povești de Crăciun, prăjituri și piețe de Crăciun, concerte, lumini de zână - unele dintre ele au trebuit anulate complet în 2020. Noi toți sărbătorim cu păstrarea distanței și respectând măsurile de igienă. Dar tocmai în aceste vremuri incerte aveți nevoie de sprijin și încredere.

Pandemia de corona virus poate schimba festivitatea de Crăciun, dar circumstanțele ne arată ce contează cu adevărat și ce rămâne în spiritul Crăciunului: umanitate, solidaritate și coeziune. Crăciunul este și rămâne un festival de lumină, bucurie și speranță.

Crăciunul anului 2020

Crăciunul acesta nu va fi sărbătorit cu o mare reuniune de familie iar pentru mulți bunici și nepoți înseamnă că nu se vor mai vedea sub brad pentru a desface cadouri împreună, dar există totuși oportunități de a rămâne în contact cu familia. Și acest lucru este deosebit de important în aceste vremuri. O felicitare de Crăciun prin poștă, poate chiar o creație proprie, este o idee frumoasă. De asemenea, puteți vorbi unul cu celălalt online prin Skype, Facetime sau Whatsapp și  cel puțin să vă vedeți virtual. Dacă nu aveți ocazia, puteți suna pur și simplu persoanele iubite. Având în vedere criza, ne apropiem mai mult - în sens figurat - și suntem acolo unul pentru celălalt. Este necesară creativitatea și uneori circumstanțele ne obligă să mergem pe căi complet noi, uneori cu rezultate surprinzătoare - și asta poate oferi o nouă perspectivă, mai ales în acest moment.

În acest timp al contemplației, fiecare dintre noi are ocazia să se concentreze asupra esențialului, asupra a ceea ce ne aduce împreună. Și dacă totuși căutați un pic de inspirație pentru a aduce spiritul Crăciunului, puteți arunca o privire la calendarul nostru digital – Hausengel- pentru îngerii din casă - aici veți găsi multe idei care vă pot face și acest Crăciun, frumos.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Îngrijirea persoanelor în vârstă pe timp de caniculă

Lucrul ca îngrijitor de persoane vârstnice este o muncă solicitantă și dificilă. Profesia aduce cu ea o mare responsabilitate pentru viețile oamenilor. Îngrijitorii sunt primii care sunt în măsură să...

„Îngrijirea completă” Hausengel oferă un nou serviciu de transport pentru francizați

Hausengel susține cea mai înaltă calitate, securitate juridică și transparență de peste 16 ani. Suntem partenerul dvs. în medierea unor locuri de muncă serioase și profitabile în Germania, dacă doriți...

Ziua Internațională a Îngrijitoarelor de Persoane Vârstnice - ceea ce contează este omul

11 iunie este o zi foarte specială. Din 2016, sărbătorim pe 11 iunie Ziua Internațională a Îngrijitorului. Hausengel a creat această zi comemorativă pentru a le reaminti oamenilor contribuția...