Există numeroase motive care duc la scăderea toleranței la glucoză la persoanele în vârstă. Cele mai importante sunt următoarele:
- Insulina poate să nu fie la fel de eficientă din cauza așa-numitei rezistențe la insulină, care este mult mai frecventă la persoanele supraponderale.
- Compoziția corporală se modifică odată cu vârsta, masa musculară scade și crește țesutul adipos;
- Activitatea fizică, care este deosebit de importantă pentru îmbunătățirea toleranței la glucoză, scade odată cu vârsta
- Dieta poate juca, de asemenea, un rol important, deoarece persoanele în vârstă consumă adesea mai multe alimente decât au nevoie.
Diabetul accelerează procesul de îmbătrânire. Țesutul conjunctiv care menține pielea netedă și îi conferă un aspect tineresc slăbește rapid la diabetici. Vasele de sânge devin, de asemenea, mai înguste și mai permeabile, ceea ce duce la o circulație mai slabă a sângelui către: Inima, creier, picioare și mai ales laba piciorului.
Noi, cei de la agenția Hausengel, ne alăturăm inițiativelor menționate mai sus, informăm îngrijitorii și punem accent pe o dietă adaptată pentru persoanele cu diabet.
Îngrijitorii, în calitate de confidenți, își încurajează pacienții diabetici să urmeze un plan alimentar zilnic prescris și să urmeze o terapie adecvată, precum și să promoveze activitatea fizică și exercițiile fizice în limitele sănătății lor.
Germania lucrează activ la informarea, prevenirea și educarea unor concepte importante și oferă adrese unde cetățenii pot obține sprijin și informații utile despre această boală. Datorită creșterii gradului de conștientizare a posibilelor consecințe ale acestei boli, în multe magazine este disponibilă o dietă adaptată persoanelor cu diabet, ceea ce face mult mai ușor să se ofere zilnic acestei părți a populației o alimentație sănătoasă și adaptată nevoilor ei.