Schliessen
Schliessen

Hausengel ajută – Povestea noastră

În urmă cu mai bine de două săptămâni, am primit o veste teribilă: Rusia a declarat război Ucrainei. De atunci, evenimentele au fost copleșitoare și au declanșat o profundă simpatie și incertitudine în întreaga Europă, dar și o mare dorință de a ajuta. După șocul suferit, a venit timpul să acționăm. Cum îi putem ajuta cu toții pe ucraineni? Personalul de la Hausengel și-a suflecat mânecile și a găsit diverse modalități de a ajuta.

Sprijin financiar

Războiul din Ucraina ne afectează profund pe toți. Unii dintre angajații Hausengel au chiar rude care suferă în aceste circumstanțe teribile. De aceea, am organizat o campanie de strângere de fonduri în cadrul companiei și am invitat angajații noștri să participe. Împreună am strâns până acum peste 1.700 de euro! Prin acest sprijin financiar, ajutăm comunitatea locală din regiunea Ternopil din Ucraina. Hausengel a donat încă 2 230 de euro către Acțiunea umanitară poloneză (PAH) pentru Ucraina. PAH este o organizație renumită, care ajută oamenii în situații de criză umanitară de 29 de ani.

Deși chiar și suma donațiilor noastre este doar o picătură în ocean, considerăm că fiecare contribuție contează!

Pe internet puteți găsi multe alte organizații care solicită donații. Am enumerat astfel de colectori de fonduri verificați în ultima noastră postare de știri. Fiecare persoană poate contribui și ajuta pe concetățenii noștri ucraineni. Au nevoie de noi acum.

Donații în natură

Dar nu doar bani, ci și donații în natură sunt necesare de urgență. De aceea, am donat și saci de dormit, căni termice, pelerine de ploaie, încărcătoare și umbrele. Prin colecta organizată de Stary Browar din Poznan, o parte dintre ele au fost distribuite refugiaților din Ucraina care au ajuns în Polonia. O altă parte a mers către locuitorii din Lviv și din împrejurimi.

În plus, am donat batiste și măști de protecție și le-am trimis Fundației ORCHidea din Poznan. Aceștea au fost transportațe în Ucraina la 1 martie.

Foto Mateusz Krzyzagorski und Zdenka Nigriniova

 

Nevoia ne învață – Fiecare ajută cum poate

Un lucru devine clar în această situație de urgență: se pot obține multe cu ajutorul creativității. Astfel, personalul nostru Hausengel a dezvoltat și inițiative private pentru a ajuta. Suntem încântați de angajamentul lor, dar nu suntem surprinși. Pentru că știm că lucrăm cu oameni minunați care au o inimă mare și care ne ajută dezinteresat în momente de nevoie. Suntem mândri de dorința mare de a ajuta în compania noastră și am dori să inspirăm și mai mulți oameni să ajute cu poveștile noastre!

  • Împreună cu asociația locală a pompierilor voluntari, colega noastră Agnieszka din biroul din Lublin a ajutat la redactarea unui apel către pompierii germani. În acesta, li s-a cerut să doneze echipamente și echipamente de protecție: îmbrăcăminte de protecție, căști de protecție, furtune de incendiu etc. Donațiile colectate în acest fel vor merge către brigăzile de pompieri din Ucraina care au nevoie urgentă de sprijin.
  • Iwona, un lider de echipă junior din biroul din Lublin, a ajutat la distribuirea alimentelor într-unul dintre hotelurile locale. Ceea ce a impresionat-o cel mai mult a fost să vadă mamele cu copiii lor mici care nu aveau unde să se ducă. Trei tinere mame au reușit să găsească un apartament în apropiere. Iwona le-a dăruit fiecăruia dintre ei un kit pentru bebeluși făcut manual: saci de dormit, pături, perne și haine. "Obiectele nu sunt lucruri necesare vieții, cum ar fi mâncarea sau medicamentele, dar fiecare mamă își dorește să-și vadă copilul curat și îngrijit, chiar dacă trebuie să se sacrifice pentru a face acest lucru. Am cusut ținutele pentru bebeluși pentru a crea o normalitate pentru copii, de care aceștia- indiferent de vârstă - ar trebui să beneficieze. Mamele care au primit cadourile au fost foarte fericite să le primească, pentru că știu că va trece mult timp până când vor putea să le ofere copiilor lor un somn liniștit în așternuturile lor. Suferința tuturor celor afectați este sfâșietoare, dar mai ales cea a copiilor nevinovați și lipsiți de apărare. Cel mai important lucru în acest moment este să le asigurăm condiții de viață sigure și demne."
  • Colega noastră, Karolina, din biroul din Poznan, este implicată, împreună cu familia ei, în susținerea organizațională a refugiaților. În prezent, ea caută cazare pentru o familie de refugiați din Ucraina, sprijinindu-i cu formalitățile necesare și căutând în mod activ modalități de a strânge bani pentru chirie. Karolina explică: "Oamenii care fug din Ucraina pentru a scăpa de ororile războiului ajung într-o țară străină, unde trebuie să își construiască o nouă viață peste noapte. Noi încercăm să facilităm acest proces și să îi ajutăm. De exemplu, prin punerea lor în contact cu instituțiile relevante sau cu persoane private care oferă ajutor. Din punct de vedere profesional, îi ajut pe îngrijitorii polonezi care se află în diferite situații dificile. Le găsesc cele mai potrivite oferte de muncă. Fac același lucru cu refugiații din Ucraina: încerc să găsesc cea mai bună ofertă (de ajutor) și pentru ei. Așa că fac exact ceea ce pot face cel mai bine pentru a-i ajuta pe refugiați. Toată lumea poate contribui cu abilitățile și talentele sale - ajutorul nu trebuie să fie întotdeauna financiar. De asemenea, este important să oferim sprijin pur uman în momentele dificile. Vrem ca ucrainenii să simtă că nu sunt singuri."
  • Cecylia lucrează la Hausengel în cadrul departamentului de taxe. Ea a primit o familie ucraineană cu doi copii în vârstă de 5 ani și 18 luni. Cecylia, cu sprijinul colegilor de la biroul nostru din Poznan, nu numai că a coordonat călătoriile familiei de patru persoane prin Polonia, dar și-a deschis inima și casa pentru cei aflați în nevoie. Ea explică faptul că "în astfel de situații trebuie doar să acționezi, nu ai la ce să te gândești. Atunci când o altă persoană are nevoie, reflexul inimii este să o ajute cât mai mult posibil." Simte ea că face ceva extraordinar? "Eu nu văd lucrurile așa. Eu fac ceea ce este corect. Eu nu caut scuze. Sunt convinsă că a ajuta nu este ceva rezervat unui grup select. Toată lumea dăruiește atât cât poate."
  • O fetiță lituaniană cu o inimă mare

Kristina lucrează ca șef de echipă junior în departamentul de gestionare a îngrijirii din biroul nostru lituanian din Kaunas. Ne-a spus o poveste despre fiica ei care ne-a emoționat cu adevărat!

Kristina însăși a sprijinit financiar mai multe colecte și a participat la activități de ajutorare pentru a colecta cele mai necesare lucruri pentru ucraineni: "Oamenii din Ucraina au nevoie de plasturi, bandaje, iod, peroxid de hidrogen, produse de îngrijire a rănilor, produse de îngrijire personală pentru femei, scutece pentru bebeluși și alimente pentru copii. Am adunat aceste lucruri și le-am adus în Ucraina cu zece autobuze. Restul a fost lăsat pentru refugiați. Oamenii și-au părăsit casele cu o singură valiză și, adesea, doar cu o mică geantă cu documente. Au nevoie de ajutorul nostru."

Dimensiunea efortului de ajutorare este impresionantă. Atât de mulți oameni diferiți se organizează de jos în sus pentru a-i ajuta pe alții. Aceștia organizează ei înșiși acțiuni sau se adresează instituțiilor existente și își oferă timpul, competențele și resursele disponibile. Și chiar și cei mai tineri vor să ajute:

"Când fiica mea a văzut că sunt implicată în aceste acțiuni, și-a sacrificat purcelușul și și-a oferit banii de buzunar economisiți pentru a-i ajuta pe refugiați", spune Kristina. "Sunt mândră de ea pentru că a reușit să facă un astfel de gest la o vârstă atât de fragedă. Pentru noi sunt câteva zeci de euro, pentru ea este întreaga ei avere, iar pentru oamenii care fug de război, este posibilitatea de a primi o masă caldă și haine curate. Dar, mai presus de toate, este o dovadă tangibilă a unui sprijin generos".

Angajații noștri ajută în atât de multe feluri și în atât de multe locuri! Și probabil că există mult mai multe povești despre eforturile private de ajutorare despre care nu am auzit. Dar, în acest moment, cel mai important lucru este să acționăm. Fie chiar și un lucru mărunt pentru a îmbunătăți situația a cel puțin unei persoane.

Suntem mândri de echipa noastră Hausengel și de dorința lor de a ajuta și ne bucurăm că putem face bine împreună.