Schliessen
Schliessen

Hausengel contribuie la noul standard industrial în sistemul de „îngrijire 24 de ore din 24” - pentru mai multă transparență și o calitate mai bună a îngrijirii.

Așa-numita formă de îngrijire „24 de ore pe zi” devine din ce în ce mai importantă, chiar dacă până acum nu a existat un standard uniform de calitate. Rezultatul este că un număr mare de furnizori din țară și străinătate, cu servicii și modele de afaceri diferite, au avut tendința de a provoca confuzie deși de cele mai multe ori, riscul legal este iminent. Prin urmare, salutăm faptul că, prin know-how-ul nostru și peste 15 ani de experiență, am putut contribui la un nou standard industrial care abordează această problemă. În calitate de furnizor de calitate și proiectant DIN, este important să asigurăm mai multă transparență, mai multă protecție și o calitate ridicată a serviciilor prestate în această industrie.

DIN SPEC 33454

Scopul acestui nou standard industrial (DIN SPEC 33454) este de a defini cerințele și mecanismele care oferă orientare tuturor celor implicați în îngrijire, cu condiția de a fi utilizate în conformitate. Documentul cu titlul complet: „Îngrijirea persoanelor care au nevoie de sprijin în propria gospodărie de către îngrijitori din străinătate, - cerințe pentru intermediari, furnizorii de servicii și îngrijitori” stabilește care sunt cerințe pentru diferitele părți implicate și pentru interacțiunea lor.

Criteriile sunt delimitate după aria de responsabilitate:

  • Cerințe pentru îngrijitori (inclusiv cunoștințe de bază ale unei limbi străine pentru comunicarea cu cei îngrijiți și familia acestora, formare sau educație suplimentară în îngrijire precum și sprijin în gospodăria pacientului, pentru a garanta o îmbunătățire permanentă a calității îngrijirii. Important pentru îngrijitori: în viitor, înainte de începerea sarcinii este necesar și un curs de prim ajutor!)
  • Cerințe privind echipamentele la locul de intervenție (disponibilitatea unei camere de zi, mobilată și disponibilă ca loc de retragere cu acces nerestricționat la utilizarea comună a utilităților sanitare și a bucătăriei, disponibilitatea internetului pentru îngrijitor, astfel încât să faciliteze contactul cu familia de acasă ; precum și disponibilitatea echipamentelor de lucru necesare și a mijloacelor de transport, astfel încât îngrijitorul să își poată face treaba bine și în siguranță) - ne-am făcut remarcați în această privință, deoarece dvs., îngrijitorilor, nu ar trebui să lipsească nimic în timpul unei misiuni.
  • Cerințe pentru mediatorii de îngrijire în gospodăria proprie a pacienților (comunicare și disponibilitate, formalități, condiții de cadru juridic și organizațional, etc. Practic, furnizorii care doresc să acționeze în conformitate cu DIN SPEC 33454 trebuie să facă multă muncă educativă și să ofere informații detaliate despre sfera și baza legală a serviciului lor. Sfaturile și informațiile însoțitoare - înainte, în timpul și după procesul de plasament - trebuie să fie garantate. Sprijinul pentru asistența medicală prin intermediul îngrijitorilor calificați este o măsură complementară și de creștere a calității)
  • Cerințe pentru furnizorii de servicii de îngrijire în gospodăria pacientului (cooperare cu îngrijitorul, contact permanent cu îngrijitorul și asistență personalizată).

DIN SPEC 33454 este disponibil din 29 ianuarie 2021. Poate fi descărcat deja începând de joi (22 ianuarie 2021). Părțile interesate pot vizualiza documentul aici. Toți membrii comitetului (reprezentanți ai consumatorilor, rude îngrijitoare și chiar persoanele care au nevoie de îngrijire s-au întâlnit cu furnizorii, avocații și oamenii de știință) care au lucrat la dezvoltarea acestui DIN și au fost de acord cu publicarea documentului. Cu toate acestea, toți cei implicați au stabilit că acest SPEC DIN poate fi doar începutul. Este prima încercare oficială de a stabili cerințe generale obligatorii și standarde de calitate în așa-numita industrie „asistență 24 de ore pe zi”. În implementarea DIN SPEC 33454 vor putea fi identificate , cu siguranță multe puncte de dezvoltare.