Schliessen
Schliessen

Hausengel în luptă cu Corona

Efectele crizei Corona în Germania și Europa sunt deosebit de dure pentru persoanele care au nevoie de îngrijire în Germania. Deși situația în îngrijirire este încă relativ stabilă în prezent, persoanele care au nevoie de îngrijire, rudele acestora și personalul de îngrijie își fac griji pentru viitor având în vedere dinamica accentuată a situației în îngrijire - și cer mai mult sprijin din partea politică.

„Nu este rușinos că în opinia publică se discută în primul rând despre cine ar trebui până la urmă să recolteze sparanghelul? Nu ar trebui să fie mult mai relevant cum poate fi asigurată îngrijirea la aproximativ 300.000 de gospodării care angajează un lucrător de îngrijire din Europa de Est? ”, spune indignată Juliane Bohl, membru al consiliului de administrație al Hausengel Holding AG. Criza Corona are un impact semnificativ asupra multor îngrijitori din Europa de Est care lucrează în gospodării private și asupra familiilor care angajează astfel de personal de îngrijire. Momentan, situația nu este încă dramatică, cel puțin pentru Hausengel, clienții existenți sunt bine asigurați cu personal de îngrijire, la unii din concurență însă situația le amenință deja existența. Dacă situația se agravează, astfel încât îngrijitorii trebuie să plece, dar nu poate sosii in Germania niciun partener de schimb, îngrijirea în ambulatoriu nu mai poate fi asigurată. „ Familiile afectate sunt disperate, deoarece nu au posibilitatea de a găsi personal de îngrijire sau un serviciu de îngrijire în ambulatoriu pentru aparținătorii lor care au nevoie de îngrijire. Și nici în unitățile medicale staționare nu mai sunt locuri disponibile. Membrii familiei care asigură ei înșiși îngrijirea aparținătorilor sunt deja copleșite, iar statul nu se poate și nu ar trebui să se bazeze pe faptul că totul poate fi soluționat în cadrul propriilor structuri familiale.", explică Bohl situația actuală. 

Hausengel face apel la politic să acționeze

Datorită actualelor închideri a punctelor de frontieră și altele care eventual vor mai urma, din ce în ce mai puțini îngrijitori pot veni în Germania respectiv nici nu mai pornesc la drum, deoarece sunt îngrijorați că doar în condiții dificile se mai pot întoarce în țara de origine sau nici nu pot călătorii afară din țata lor de origine. Hausengel solicită guvernului federal să găsească reglementări practice și rapide pentru personalul de îngrijire care vine să lucreze în Germania. Indiferent din ce țară provin. Nu este suficient doar eliberarea unui permis pentru lucrătorii în îngrijire. Sunt dependenți de companiile de transport, deoarece de obicei nu călătoresc cu mașina proprie. Transportul de pasageri pentru îngrijitorii din Europa de Est trebuie să fie asigurat atât în Germania, cât și peste granițe.

De asemenea, furnizarea de materiale de protecție, precum mănuși, soluții de dezinfectare și măști pentru îngrijitori este imperativ necesară. Achiziționarea acestor materiale necesare este în prezent dificilă sau numai la prețuri mari posibilă. În ceea ce privește refinanțarea planificată a costurilor suplimentare care rezultă din achiziționarea acestor materiale de protecție, trebuie să fie luat în considerare și personalul de îngrijire din Europa de Est..

Personalul de asistență aduce o contribuție de relevanță sistemică la îngrijirea din Germania

Bohl subliniază urgența situației: „Suntem conștienți că situația actuală prezintă întregului guvern federal sarcini provocatoare. Cu toate acestea, am dori să atragem atenția asupra faptului că acest personal de îngrijire are o contribuție semnificativă la îngrijirea în ambulatoriu în Germania, în jur de 300.000 de gospodării se bazează pe această formă de îngrijire. Și serviciile de ambulatoriu au dificultăți să facă față, chiar dimpotrivă. Și acestia sunt ajutați de forțele de muncă din străinătate, ceea ce este essential tocmai în situația actuală.“ Situația actuală arată că personalul de îngrijire din Europa de Est au o contribuție semnificativă la îngrijire în Germania.

Acest mesaj al unei familii îngrijite de Hausengel exemplifică modul în care se simt rudele îngrijite în această situație: „Timp de decenii, politica a fost ușurată de faptul că multe familii și-au organizat îngrijirea rudelor în vârstă privat. Prin urmare, căminele de îngrijire medicală oficiale nu au mai fost suprasolicitate. Aceste familii sunt însă în prezent total abandonate. Trebuie neapărat păstrat o modauitatel de sosire/plecare pentru personalul de îngrijire polonez și alte de naționalități! În afară de asta, trebuie atrasă atenția și asupra familiilor și asupra sprijinului financiar al acestora, care - atunci când rămân fără „poloneze” - își îngrijesc singuri seniorii bolnavi. Caminele pentru îngrijirea vârstnicilor abia mai acceptă sau chiar deloc, un nou rezident. Și aceste familii au nevoie de sprijin financiar ".

 

Hausengel este conștient de responsabilitatea sa socială și antreprenorială

Deja de câteva săptămâni Hausengel ia măsuri de precauție si siguranță pentru a putea reacționa în mod corespunzător la evoluția crizei Corona „Am elaborat planuri de urgență pentru îngrijitorii noștri. Mulți dintre ei își prelungesc în mod conștient contractul pentru ca să poată în continuare rămână în Germania. Mai ales, pentru că prin noi beneficiază de o asigurare de sănătate privată germană, care acoperă desigur și eventualele tratamentele rezultate dintr-o infecție cu Corona. Având în vedere că, avem mai multe servicii de îngrijire în ambulatoriu în Hessen, Nordrhein-Westfalen și Bavaria, dispunem de expertiza profesională necesară și suntem la dispoziția tuturor îngrijitorilor și familiilor pentru orice întrebări și informații proactive.”, spune Bohl. De asemenea, au fost implementate măsuri de trimitere în Homeoffice pentru angajații Hausengel, pentru ca în cazul unei posibile carantine să putem rămâne disponibili pentru familii și îngrijitori. „Urmărim cu atenție impactul răspândirii COVID 19 și politicile și orientările oficiale ale ministerelor relevante. Sănătatea tuturor celor implicați și menținerea unei situații stabile în îngrijire este prioritatea noastră. Totuși, acest lucru necesită și un cadru politic și structural. O soluție rapidă și necomplicată este necesară pentru a-i proteja tocmai pe cei care în prezent au cea mai mare nevoie de ei, și anume cetațenii mai în vârstănți de îngrijire. ” - Bohl rezumă situația.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea…

Vaccinări pentru îngrijitori de pe teritoriul Germaniei

Atât în România, cât și în Germania, unele dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinarea împotriva Covid-19, au fost și sunt persoanele în vârstă sau grav bolnave. Cu toate acestea, a fost…

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus – Ce este valabil?

În vederea limitării răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, regulile de călătorie în Germania sunt actualizate mereu. Pentru călătorii din Uniunea Europeană nu au existat până în prezent…