<
Schliessen
Schliessen

Hausengel își adaugă la portofoliu o nouă locație, cea din Republica Cehă

Hausengel crește în permanență și este de acum prezent și în Republica Cehă. Acest pas nu este doar o realizare importantă pentru compania noastră, ci și o dovadă a potențialului nostru inovator și a creșterii noastre continue. 

Hausengel caută  întotdeauna colaboratorii potriviți, iar începând de acum căutările se desfășoară  și din Praga 

Extinderea pieței spre Europa de Est și Cehia se datorează mai multor motive. În primul rând, suntem într-o permanentă căutare de îngrijitori calificați, deoarece cererea de  personal pentru îngrijirea persoanelor vârstnice este foarte mare și continuă să crească. Potrivit Biroului Federal de Statistică, se  preconizează ca, până în anul 2035, aproximativ 6,8 milioane de persoane din Germania vor avea nevoie de îngrijire, iar pentru majoritatea dintre acestea îngrijirea va ave loc la la domiciliu (sursa: Destatis, va invităm să dați click pe linkl: https://www.destatis.de/DE/Themen/Gesellschaft-Umwelt/Gesundheit/Pflege/aktuell-vorausberechnung-pflegebeduerftige.html). Îngrijirea la domiciliu, 24 de ore din 24, este deja o parte importantă a ajutorului în Germania, iar pentru îngrijitorii din Europa Centrală și de Est acest aspect crează numeroase oportunități și posibilități. 

Pe de altă parte, proximitatea geografică a Republicii Cehe față de Germania reprezintă un mare avantaj. Asemănările culturale dintre Germania și Republica Cehă îi ajută pe îngrijitori să se acomodeze rapid și ușor în mediul german, mai ales pentru că majoritatea vorbesc deja bine limba germană. Un alt motiv pe care îl considerăm important este orientarea spre familie și modul în care sunt apreciate persoanele vârstnice în Republica Cehă. Cultura cehă pune accent pe valorile de familie și pe îngrijirea persoanelor vârstnice, aspect care se potrivește perfect principiilor Hausengel. 

Simon Wenz, directorul general și fondatorul Hausengel, subliniază: „Extinderea noastră spre Republica Cehă este o dovadă în plus a angajamantuluin nostru de a promova îngrijirea de calitate și valorile de familie în întraga Europă. Suntem bucuroși să ne extindem rețeaua și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu îngrijitorii din Republica Cehă.“

Noi, cei de la Hausengel, suntem convinși ca acest pas nu numai că va contribui la creșterea noastră, dar ne va ajuta să menținem și să dezvoltăm în continuare standardele noastre înalte de calitate.