Schliessen
Schliessen

Anul 2020 este sub o stea norocoasă – Hausengel sărbătorește 15 ani de la înființare!

Un an nou – o nouă ocazie de bucurie! Iar pentru noi, echipa Hausengel, anul acesta începe cu un mesaj fericit. Pentru că, în 2020, aniversăm 15 ani de la înființare! Din 2005 asigurăm servicii de îngrijire completă cu demnitate și respect. De atunci am avut numeroase realizări, dar mai avem cel puțin la fel de multe de făcut! Privim retrospectiv către o istorie impresionantă a companiei și ne uităm către viitor cu încredere.

15 Jahre Hausengel

Cine ar fi crezut la momentul respectiv că Hausengel va deveni o companie cu activitate în întreaga țară, cu propria structură în străinătate? Că după 15 ani va dispune de 300 de angajați și că va oferi până la momentul respectiv aproximativ 80.000 de servicii de intermediere pentru specialiștii care oferă servicii de îngrijire a persoanei în beneficiul familiilor aflate în căutare de ajutor? La acestea se adaugă serviciile de îngrijire asigurate de Hausengel și o colaborare intensă și o rețea dezvoltată cu instituții din sectorul sănătății, cu mediul politic și cercetarea. „Pe atunci, nu credeam că vom avea cândva o companie”, își amintește Doris Wenz, co-fondator al firmei de familie. „Se poate afirma că Hausengel a apărut datorită unei nevoi, la momentul la care ne-am confruntat brusc cu provocarea de a asigura servicii de asistență și îngrijire bazate pe respect pentru bunicul meu într-un mediu cunoscut, la domiciliu. Am dorit să împărtășim experiențele noastre și altor familii aflate într-o situație similară”, afirmă Simon Wenz, CEO al Hausengel Holding AG. Dar care este situația în prezent? Se poate concluziona: Demersul a funcționat de minune! De ce? Deoarece conceptul Hausengel este unic și ține cont într-o modalitate specială de nevoile tuturor celor implicați în activitatea de îngrijire.

Accesați în această secțiune mai multe informații despre conceptul nostru și istoria noastră.

Istoria noastră demonstrează: îngrijirea persoanelor în nevoie reprezintă provocarea vremurilor noastre. Populația Germaniei îmbătrânește, iar în viitor tot mai multe persoane vor avea nevoie de îngrijire și asistență. „Scopul nostru declarat este acela de a îmbunătăți îngrijirea regională și asistența la fața locului și de a elimina potențialele lacune existente în activitatea de îngrijire. Dorim să consolidăm asistența în regim ambulatoriu prin dezvoltarea de rețele regionale, sprijinirea zonelor slabe din punct de vedere structural și colaborarea intensă cu toți cei implicați în activitatea de îngrijire”, afirmă Simon Wenz.

Schimbul activ de experiență definește acest concept de rețea - deoarece numai în acest mod apar idei remarcabile, de exemplu realizarea unui parc al generațiilor în localitatea în care a fost înființată firma Hausengel, în Ebdsdorfergrund, sau elaborarea unui standard DIN pentru activitatea de „îngrijire 24 de ore din 24”. Am luptat întotdeauna pentru mai multă transparență și asigurarea calității în branșă și vom continua să depunem eforturi pentru ca persoanele care au nevoie de îngrijire și aparținătorii acestora să primească serviciul potrivit la momentul și la locul potrivit.

Așteptăm cu bucurie un nou an, în care vom valorifica întreaga experiență și know-how-ul acumulate de noi în ultimii 15 ani pentru a iniția schimbările necesare, pentru a oferi impulsuri și a duce mai departe ideile noastre.