Schliessen
Schliessen

Hausengel se angajează pentru drepturile personalului de îngrijire din Germania. Am inițiat petiția și avem nevoie de sprijinul tău!

În mai multe declarații publice am făcut deja referire la situația tensionată din domeniul de îngrijire cauzată de criza Corona. Cei care au de suferit sunt în primul rând Persoanele care au nevoie de îngrijire și rudele acestora. Ei sunt afectați în mod special de efectele crizei. Solicităm guvernului federal să recunoscută relevanța sistemică a contribuției îngrijitorilor la asistența medicală din Germania. Pentru a sublinia solicitările noastre, am inițiat o petiție și avem nevoie de sprijinul Dumneavoastră!

Familiile care au nevoie și angajează personal de îngrijire, în curând nu vor mai știi cum să aibă grijă de aparținătorii lor. Datorită actualelor închideri a punctelor de frontieră și altele care eventual vor mai urma, din ce în ce mai puțini îngrijitori pot veni în Germania respectiv nici nu mai pornesc la drum. Familiile afectate sunt disperate, deoarece nu au posibilitatea de a găsi personal de îngrijire sau un serviciu de îngrijire în ambulatoriu pentru aparținătorii lor care au nevoie de îngrijire. Și nici în unitățile medicale staționare nu mai sunt locuri disponibile. Membrii familiei care asigură ei înșiși îngrijirea aparținătorilor sunt deja copleșite, iar statul nu se poate și nu ar trebui să se bazeze pe faptul că totul poate fi soluționat în cadrul propriilor structuri familiale.

Personalul de îngrijire are o contribuție de relevanță sistemică la asistența medicală în Germania. Acest lucru ar trebui în sfârșit recunoscut. Pentru a asigura îngrijirea în ambulatoriu, serviciilor de asistență medicală autorizate trebuie să li se ofere imediat oportunitatea de a coopera cu furnizorii de servicii de îngrijire neautorizați, să poată delega servicii elementare. Pentru a extinde spectrul structurilor de ofertă și pentru a permite includerea personalului suplimentar în îngrijire, serviciilor de asistență medicală ambulatorie trebuie să li se acorde permisiunea de a angaja lucrători de îngrijire pentru servicii de îngrijire de bază și, în special, pentru îngrijire la domiciliu.

Avem nevoie de ajutorul Dumneavoastră pentru ca să oferim mai multă greutate cererii noastre:

semnați petiția noastră online

 

Fiecare semnătură contează! Sănătatea tuturor celor implicați și menținerea unei stări stabile a sistemului de îngrijire nu ar trebui să fie doar în situația actuală o prioritate maximă. Mai ales pentru a-i proteja pe cei care sunt în prezent cei mai dependenți de aceasta, și anume cetățenii în vârstă care au nevoie de îngrijire.

Vă mulțumim pentru sprijin Dumneavoastră!

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea…

Vaccinări pentru îngrijitori de pe teritoriul Germaniei

Atât în România, cât și în Germania, unele dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinarea împotriva Covid-19, au fost și sunt persoanele în vârstă sau grav bolnave. Cu toate acestea, a fost…

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus – Ce este valabil?

În vederea limitării răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, regulile de călătorie în Germania sunt actualizate mereu. Pentru călătorii din Uniunea Europeană nu au existat până în prezent…