Schliessen
Schliessen

Informații importante pentru persoanele care călătoresc in Germania

Germania a introdus o carantină obligatorie de 14 zile pentru persoanele care provin din zonele cu risc și obligația de a prezenta rezultatele testului coronavirus SARS-CoV-2.

Informații importante pentru persoanele care călătoresc in Germania

Germania a introdus o carantină obligatorie de 14 zile pentru persoanele care provin din zone cu risc și obligația de a prezenta rezultatele testului coronavirus SARS-CoV-2. Zonele europene de risc sunt actualizate periodic de Institutul german Robert Koch și publicate pe site-ul web.

Persoanele care vin în Germania din zone de risc trebuie să completeze un card de debarcare (Aussteigekarte) pentru călători și să furnizeze adresa exactă la care vor putea fi găsiți în timpul carantinei de 14 zile.

Călătorii care s-au aflat într-o zonă de risc în decurs de 14 zile înainte de intrarea în Germania sunt obligați la sosire să depună dovada testării coronavirusului SARS-CoV-2 la cererea departamentului de sănătate responsabil sau a altei agenții specificate de stat. În caz contrar, trebuie să tolereze o astfel de testare.

În majoritatea țărilor, un rezultat negativ al testului înseamnă că nu mai este necesară carantina. Cu toate acestea, în anumite țări, este necesară repetarea testului după câteva zile.

Indiferent de rezultatul testului, dacă apar în decurs de 14 zile de la sosirea dintr-o zonă de risc simptomele tipice COVID-19 (dificultăți de respirație, tuse nouă, febră sau pierderea mirosului sau gustului), trebuie informat imediat departamentul de sănătate responsabil. Simptomele neclare trebuie clarificate imediat cu un medic - chiar dacă testul a fost negativ.

Obligația de carantină pentru îngrijitori nu se aplică dacă aceștia dețin cardul de debarcare și, ca de obicei, certificatul de navetist. Certificatul de navetist este emis de consultantul Hausengel.

Aceste informații au fost actualizate in 16 octombrie 2020. Pot exista modificări zilnice. Vă rugăm să consultați site-ul web al Ministerului Federal de Externe sau al țării de origine pentru cele mai recente sfaturi de călătorie.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul nostru.

Dacă locuiți într-o zonă de risc și călătoriți în Germania în viitorul apropiat, vă rugăm să urmați regulile de mai sus.

Următoarele regiuni sunt considerate zone de risc în România:

• Începând cu 7 octombrie, întreaga țară, România, este considerată zonă de risc.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea…

Vaccinări pentru îngrijitori de pe teritoriul Germaniei

Atât în România, cât și în Germania, unele dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinarea împotriva Covid-19, au fost și sunt persoanele în vârstă sau grav bolnave. Cu toate acestea, a fost…

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus – Ce este valabil?

În vederea limitării răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, regulile de călătorie în Germania sunt actualizate mereu. Pentru călătorii din Uniunea Europeană nu au existat până în prezent…