Schliessen
Schliessen

Îngrijitorii individuali în calitate de liber profesioniști profită de majorarea limitei prevăzute pentru obligația de plată a TVA pentru micii întreprinzători

Vești bune de la administrația financiară? Există și așa ceva! Regimul întreprinderilor mici a fost revizuit în contextul legii privind reducerea birocrației. Începând cu data de 1 ianuarie 2020, s-a majorat pragul cifrei de afaceri pentru întreprinderile mici. Modificarea legii aduce o relaxare pentru numeroși antreprenori – inclusiv pentru specialiștii care oferă servicii de îngrijire a persoanei din cadrul Hausengel.

Frau rechnet Zahlenkolonne zusammen auf einem Blatt Papier

Cine își desfășoară activitatea în calitate de liber profesionist sau cunoaște pe cineva care lucrează pe cont propriu, cunoaște nivelul ridicat al eforturilor birocratice necesare uneori în asemenea situații. Din fericire, specialiștii care oferă servicii de îngrijire a persoanei sub egida Hausengel nu trebuie să își bată capul cu astfel de probleme, deoarece noi, ca agenție de intermediere, preluăm complet serviciul de secretariat pentru specialiștii noștri care oferă servicii de îngrijire a persoanei. În contextul unui număr atât de mare de legi și modificări anuale, asigurăm acestora o imagine de ansamblu. Astfel, vă oferim libertatea necesară pentru a vă putea dedica complet activității de îngrijire și asistență.

În calitate de specialist care oferă servicii de îngrijire a persoanei care își desfășoară activitatea în calitate de liber profesioniști, cei intermediați de către Hausengel dețin, de regulă, calitatea de mici întreprinzători. Micii antreprenori sunt, conform legii privind taxa pe valoarea adăugată, de exemplu liber profesioniști care nu ating o anumită limită a cifrei de afaceri. Prin reglementarea referitoare la întreprinderile mici din articolul 19 se urmărește facilitarea activității curente în beneficiul micilor întreprinzători. Sunt vizate în acest sens taxa pe valoarea adăugată, precum și gestiunea contabilă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să achite taxa pe valoarea adăugată pentru serviciile prestate.

Până în prezent, specialiștii noștri care oferă servicii de îngrijire a persoanei au putut beneficia de reglementarea privind întreprinderile mici dacă cifra de afaceri anuală din serviciile supuse obligației de plată a taxei pe valoarea adăugată nu depășea suma de 17.500 euro. La începutul acestui an a fost majorată limita admisă de scutire a cifrei de afaceri la 22.000 euro. Prin urmare, modificarea legii este utilă tuturor proprietarilor de întreprinderi mici care înregistrează o cifră anuală de afaceri de până la 22.000 euro. În viitor, pentru acești liber profesioniști se va aplica o scutire de la obligația de plată a taxei pe valoarea adăugată în conformitate cu articolul 19 din legea privind taxa pe valoarea adăugată.

În limbaj simplu, aceasta înseamnă că mulți dintre specialiștii noștri care oferă servicii de îngrijire a persoanei pot câștiga mai mult decât în trecut. Poate că această evoluție reprezintă un stimulent pentru extinderea corespunzătoare a activității de îngrijire. Acest element de noutate reprezintă un motiv deosebit de bucurie pentru noi, deoarece acest demers constituie o oportunitate atât pentru specialiștii noștri care oferă servicii de îngrijire a persoanei, cât și pentru familiile acestora.

Pentru întrebări suplimentare cu privire la impozite, vă stau la dispoziție consilierii dumneavoastră personali și specialiștii noștri în materie fiscală.