Schliessen
Schliessen

Îngrijitorii nu sunt obligați să intre în carantină!

Informații importante pentru toți îngrijitorii care călătoresc către România! Începând cu data de 15.05.2020 sa declarat Starea de alertă la nivel national pentru o perioadă de 30 de zile. În privința reglementărilor aferente intrării in carantină/izolare a îngrijitorilor noștrii, prin Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020, au intrat în vigoare următoarele măsuri:

„14. (1)  Se instituie, începând cu data de 15.05.2020, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.”

Acest lucru înseamnă că nu mai suntem obligați să mergem în carantină la frontieră, atunci când intrăm în țară, acum avem posibilitatea de a petrece acest timp relaxat acasă cu familia.

Această măsură nu este valabilă pentru îngrijitorii noștrii, aceștia pot intra în țară fără regula „două săptămâni în carantină”:

„14. (2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) următoarele categorii de persoane: 

f) lucrătorii transfrontalieri care, la intrarea în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Moldova, nu prezintă simptome asociate COVID-19 - Pentru îngrijitorii noștri, acest lucru înseamnă că, dacă la momentul prezentării la punctul de frontieră nu au temperatură ridicată, tuse, strănut sau alte simptome similare, nu sunt obligați să intre în carantină.

Pentru a evita eventuale neplăceri la frontieră, vă recomandăm să aveti cu Dumneavoastră contractul de prestări servicii semnat și certificatul dvs. de navetă (Pendlerbescheinigung).

Vă înțelegem foarte bine dacă vă îngrijorați cu privire la o călătorie din cauza situației actuale. Facem apel la responsabilitatea fiecărui individ și dorim să atragem atenția asupra măsurilor obișnuite de comportament și de igienă pentru protecția împotriva bolilor infecțioase. Mai multe informații la aceasta temă găsiți pe site-ul nostru. Dacă aveți întrebări, vă stăm binențeles cu drag la dispoziție. Aveți grijă de dvs. și rămâneți sănătoși!

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea…

Vaccinări pentru îngrijitori de pe teritoriul Germaniei

Atât în România, cât și în Germania, unele dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinarea împotriva Covid-19, au fost și sunt persoanele în vârstă sau grav bolnave. Cu toate acestea, a fost…

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus – Ce este valabil?

În vederea limitării răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, regulile de călătorie în Germania sunt actualizate mereu. Pentru călătorii din Uniunea Europeană nu au existat până în prezent…