O primăvară frumoasă!

Mărțișorul este un cadou tipic în România și Moldova de 1 martie, menit să poarte noroc. Se compune dintr-un șnur roșu și alb, de obicei cu un mic pandantiv. Este purtat de femei și copii timp de una până la două săptămâni de la 1 martie. Marțișorul simbolizează primăvara și este oferit de rude sau prieteni, adesea împreună cu un ghiocel. În România, se crede că această tradiție datează din timpurile precreștine de la traci. Originile mărțișorului nu sunt exact cunoscute. Se crede că în timpul Imperiului Roman a fost sărbătorit ca prima zi a noului an (1 martie) și a fost considerat începutul primăverii. La început, două fire, roșii și albe, erau filate din lână de oaie și date de femei bărbaților care le legau de încheieturi. Culoarea albă simbolizează frigul iernii ce se încheie, iar cea roșie căldura verii ce se aproprie. Obiceiul s-a dezvoltat apoi într-o altă direcție: astăzi femeilor li se dă mărțițorul, cu semne norocoase, atașate de fir: un trifoi cu patru foi, o potcoavă, un coș de fum, o cheie sau o încuietoare etc. Când vezi un copac înflorit, îl arunci în copac și îți pui o dorință. Această tradiție provine din România și Moldova, unde numele de mărțișor (diminutiv pentru martie) denotă începutul primăverii. Există o tradiție similară pe 1 martie în Bulgaria și Grecia.

O primăvară frumoasă!
Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Ziua Mondială Alzheimer: Mulțumiri pentru îngrijitori

Cu ocazia Zilei Mondiale Alzheimer, dorim să vă mulțumim în mod special dumneavoastră, îngrijitorilor. Eforturile dumneavoastră zilnice de a oferi sprijin persoanelor cu demență merită recunoaștere.…

Au fost anunțați câștigătorii concursului de vară

În timpul verii, mulți dintre francizații noștri își iau un loc de muncă, și în același timp își găsesc  timp și de vacanță Toți cei care au lucrat în Germania timp de cel puțin 4 săptămâni în…

De ce este atât de importantă asigurarea și de ce nu merită să lucrezi la negru

Importanța unei asigurări complete în îngrijirea la domiciliu este de netăgăduit. Aceasta îi protejează nu numai pe îngrijitori, ci și pe persoanele îngrijite în caz de accidente sau răniri.…