Pragul neimpozabil pentru 2022a fost majorat: Avantaj pentru îngrijitorii Hausengel

Consiliul Federal al Germaniei a adoptat legea scutirii fiscale pentru anul 2022, adoptând astfel măsuri care sunt favorabile îngrijitorilor Hausengel, prin ridicarea pragului de scutire de la plata impozitului. Prin ridicarea pragului neimpozabil rămân, de fapt, mai mulți bani pentru îngijitor.

Pragul neimpozabil pentru 2022a fost majorat

Îngrijitorii noștri sunt lucrători independenți, cu sediul profesional în Germania, acolo unde sunt și înregistrați, conform legislației în vigoare. De toate chestiunile fiscale și administrative ne ocupăm noi pentru îngrijitorii noștri, pentru ca aceștia să se poată dedica complet îngrijirii persoanelor pe care le au în grijă. Noi suntem cei care sunt mereu la curent cu multitudinea de legi în vigoare, precum și cu modificările acestora. Modificarea actuală a pragului de neimpozitare are efecte pozitive și pentru îngrijitorii noștri. Plafonul neimpozabil este modificat cu efect retroactiv, începând cu data de 01.01.2022, majorându-se de la 9.984 EUR cât este în prezent, la 10.347 EUR (Art. 32a (1) Cod de procedură fiscală).

Ideea ce stă la baza stabilirii unui plafon neimpozabil este aceea că cel care câștigă bani, trebuie să beneficieze de o parte din căștigurile sale fără a plăti impozit pentru ele. Aceasta parte din câștiguri o reprezintă plafonul neimpozabil de 10.347 EUR. Prin asta se dorește să se asigure minimul existențial pentru o persoană.

Astfel, pentru anul 2022 plafonul de neimpozitare a fost stabilit inițial la suma de 9.984 Euro. Pentru că au crescut foarte mult cheltuielile cu traiul zilnic, printre altele datorită războiului din Ucraina, Guvernul german a decis majorarea acestui plafon. Astfel, la final, îngrjitorului îi rămân mai mulți bani. Această noutate ar trebui să fie îmbucurătoare pentru îngrijitori și  poate ar trebui să îi stimuleze să lucreze în continuare în domeniul îngeijirilor la domiciliu. Asta ar fi un lucru constructiv, de care îngrijitorii au mai multă nevoie ca niciodată.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Spectaculoasa zi de Sânziene

Ziua Internațională a Iei, sărbătoarea portului românesc a devenit eveniment Mondial, celebrat pe 6 continente, în peste 50 de țări, fiind inițiată de comunitatea La blouse roumaine pe 7 ianuarie...

11 iunie - Ziua Internațională a Îngrijitorilor

Munca de îngrijitor de bătrâni în Germania este o muncă foarte solicitantă. Este nevoie de multă răbdare, empatie și reprezintă o provocare. Hausengel a creat Ziua Internațională a Îngrijitorului, pe...

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea...