Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea purtării măștii a fost ridicată în multe localități (se mai aplică încă în timpul zborurilor, în mijloacele de transport în comun, în cabinetele medicale, în spitale, în azile de bătrâni și sanatorii și alte instituții pentru persoane din categoriile vulnerabile). De asemenea, certificatul de vaccinare mai este solicitat doar în hipermarket-uri și farmacii.

Ministerul Sănătații din Germania a mai făcut un pas în acest sens și a emis o Directivă de modificare a condițiilor de călătorie în Germania. Astfel,

  • Începând cu data de 01 iunie persoanele care călătoresc în Germania, printre altele și îngrijitorii la domiciliu, nu mai au nevoie de  dovada vacinării, trecerii prin boală sau de prezentarea unui test negativ.
  • În viitor, ca dovadă de vaccinare va fi suficient să se certifice vaccinarea cu un ser recunoscut de OMS. (Acestea sunt, de asemenea, vaccinuri precum Sinova, Sinopharm sau Coronavac de la producători chinezi sau Covaxin de la un producător indian).

Totuși, restricțiile sunt ridicate doar temporar. Ministerul Sănătății nu exclude ca restricțiile să fie reintroduse din toamnă. Vom urmări cu atenție evoluția lucrurilor și vă vom înștiința de îndată cu privire la orice modifcare relevantă.

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania
Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Cursuri de germană subvenționate pentru îngrijitori

Hausengel se concentrează de ani de zile pe dezvoltarea competențelor și abilităților francizaților săi, oferindu-le, printre altele, cursuri online gratuite privind îngrijirea persoanelor în vârstă.…

Au fost anunțați câștigătorii concursului de Crăciun pentru îngrijitori

A venit timpul să cunoaștem câștigătorii tragerii la sorți Hausengel de Crăciun!

Francizații noștri care au fost în contract în Germania între 23 și 31 decembrie 2022 au participat la concursul…

Sfaturi de specialitate pentru îngrijitorii Hausengel

Francizații Hausengel pot beneficia de consultanță specializată. Activitatea de îngrijire este realizată de îngrijitori cu diverse niveluri de experiență. Îngrijitorii care lucrează în Germania se pot…