Stimați îngrijitori - păstrați distanțarea fizică, dar rămâneți conectați!

Ați auzit despre termenul „ social distancing”? Expresia a câștigat popularitate în ultimele săptămâni și a devenit o tendință alături de „Aplatizarea curbei”.

Ce înseamnă „social distancing”?

Este vorba despre menținerea distanței sociale. Întâlnirile cu număr mare de personae sunt interzise pentru a evita contactul dintre persoanele sănătoase și cele potențial infectate. Restrângem contactele sociale pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2. Măsurile de securitate sunt luate la nivel mondial, astfel încât numărul de infecții să nu crească rapid.

De aceea călătoriile sunt restricționate și este recomandat să rămâneți acolo unde tocmai vă aflați. Pentru îngrijitorii din Germania, înseamnă că aceștia ar trebui să rămână în contract la caz și, dacă este necesar, să o prelungiți iar daca dacă sunteți în prezent în țara de origine - să rămâneți acasă. Această abordare a fost testată și este eficientă deoarece căile de răspândire a agenților patogeni au rămas neschimbate de ani buni. Suntem atunci nevoiți să rămânem în izolarea socială? Nu!

Izolarea pe termen lung nu are un impact bun asupra stării noastre mentale. Personalul de îngrijire este conștient de acest lucru, deoarece tocmai persoanele în vârstă riscă în special sunt expuși izolării sociale, chiar și în afara perioadelor de criză. Cercul lor de prieteni se restrânge din motive naturale. Dacă la acestea se mai adaugă și restricții de mișcare legate de sănătate, au posibilități limitate de a-și întreține relațiile de prietenie.

 

Practicați distanțarea socială

Termenul „izolare socială”, în sensul restricționării contactelor sociale, poate fi înșelător. Nu este vorba de restrângerea contactelor sociale, ci de menținerea unei distanțe fizice decente. Experții și OMS recomandă utilizarea termenului „ physical distancing (distanțare fizică)”.

Nu trebuie să ne distanțăm social, ci fizic. De asemenea, ar trebui să încercăm să ne respectăm rutinele noastre și să ducem viața cât mai normal posibil, bineînțeles cu respectarea măsurilor de siguranță. În aceste momente dificile, ar trebui să avem grijă deosebită de contactele noastre și să ne simțim conectați, păstrând totodată distanța fizică. Relațiile sociale valoroase ne ajută să depășim vremurile de criză. Nu trebuie să ne deosebim de ceilalți, ci să menținem contactele. Polonezii înțeleg acest lucru și sunt implicați în diverse activități: coaserea măștilor de protecție, duc hrană gratuit pentru medicii suprasolicitați și pentru altii din domeniile de sănătate și asistență medicală, ajută persoanele în vârstă și vecinii. Chiar dacă vă distanțați fizic, puteți rămâne aproape de oameni. Asta ne dă putere și așa depășim dificultățile. Puteți citi mai multe despre physical distancing aici.

 

Cum să petreci mai bine timpul - idei pentru îngrijitori:

  • Mențineți-vă relațiile

Menținerea contactului cu familia și prietenii este extrem de importantă. Nu ar trebui să neglijăm acest aspect. Acest lucru afectează atât familia care a rămas în România, cât și alți îngrijitori și prieteni din Germania. Acum nu ne putem întâlni și ieși împreună, dar avem telefoane mobile și Social Media. Obținerea de sprijin este foarte importantă. Chiar dacă suntem separați, putem fi aproape unul de celălalt. Putem folosi tehnologiea - multe aplicații sunt gratuite: WhatsApp, Skype, Facetime, Zoom ... Există multe opțiuni.

 

  • Alegeți sa rămâneți la distanță de știrile negative

Nu urmăriți tot timpul programe de știri cu mesaje tulburătoare. Acest lucru stârnește doar îngrijorarea. Dacă doriți să fiți la curent, aflați situația actuală din surse de încredere și verificate. Nu răspândiți știrile neverificate. Puteți găsi o listă a surselor credibile pe site-ul nostru.

 

  • Atitudinea pozitivă este importantă

Nu vă mai faceți inutil griji. Asta nu ne duce nicăieri. De fiecare data vremurile dificile trec. Gândiți-vă la toate lucrurile bune: experiențe plăcute, oameni din viața ta, șanse, bunuri materiale. În vremurile grele deseori realizăm cât de mult avem și pentru ce putem fi recunoscători.   

 

  • Împreună putem reușii

Chiar dacă apar probleme, vom încerca să găsim cea mai bună soluție împreună. Nu trebuie să renunțăm niciodată. Cel mai important este să rămânem în contact unul cu celălalt. Nu sunteți singuri. Nu uitați că aveți oameni care vă susțin în orice situație.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Spectaculoasa zi de Sânziene

Ziua Internațională a Iei, sărbătoarea portului românesc a devenit eveniment Mondial, celebrat pe 6 continente, în peste 50 de țări, fiind inițiată de comunitatea La blouse roumaine pe 7 ianuarie...

Pragul neimpozabil pentru 2022a fost majorat: Avantaj pentru îngrijitorii Hausengel

Consiliul Federal al Germaniei a adoptat legea scutirii fiscale pentru anul 2022, adoptând astfel măsuri care sunt favorabile îngrijitorilor Hausengel, prin ridicarea pragului de scutire de la plata...

11 iunie - Ziua Internațională a Îngrijitorilor

Munca de îngrijitor de bătrâni în Germania este o muncă foarte solicitantă. Este nevoie de multă răbdare, empatie și reprezintă o provocare. Hausengel a creat Ziua Internațională a Îngrijitorului, pe...