<
Schliessen
Schliessen

Ziua Internațională a Îngrijitoarelor de Persoane Vârstnice - ceea ce contează este omul

11 iunie este o zi foarte specială. Din 2016, sărbătorim pe 11 iunie Ziua Internațională a Îngrijitorului. Hausengel a creat această zi comemorativă pentru a le reaminti oamenilor contribuția neprețuită pe care o aduc îngrijitorii la asistența medicală din întreaga lume. Le aducem un omagiu pe această cale, pentru faptul că promovează bucuria de a trăi și calitatea vieții, îi ușurează pe cei care au nevoie de îngrijire și pe rudele lor și aduc o mare doză de umanitate în îngrijirea de zi cu zi. Criza de corona virus, a evidențiat importanța îngrijirii la domiciliu, în general, și a îngrijirii 24 de ore din 24, în special.

Ziua Internațională a Îngrijitoarelor de Persoane Vârstnice

Peste 300.000 de gospodării din Germania depind de această formă de îngrijire și de îngrijitori. Ajutorul și sprijinul lor sunt cele care fac posibilă, în primul rând, asistența medicală și îngrijirea autodeterminată în cadrul propriilor patru pereți pentru multe persoane care au nevoie de îngrijire și pentru rudele acestora. Mai mult, lucrătorii din Europa de Est reprezintă unul dintre pilonii asistenței medicale din această țară. Criza de corona virus a avut tendința de a consolida acest lucru, iar asistența ambulatorie a devenit și mai importantă. Cu toate acestea, Ziua Internațională a Îngrijitorilor nu se referă doar la faptul că îngrijitorii sunt importanți din punct de vedere sistemic. Faptele și cifrele dovedesc acest lucru, dar este vorba, de asemenea, despre umanitate, despre caritate, despre calități inestimabile. De asemenea, un lucru este absolut clar: nu toate asistentele medicale sunt la fel. Nu este vorba de a oferi persoanei care are nevoie de îngrijire strictul necesar. Îngrijitorii noștri sunt acolo pentru alți oameni. Le pasă. Aceștia le oferă celorlalți îngrijire, companie, o ureche de ascultare. Primim aproape zilnic mesaje de la familii recunoscătoare care ne arată că îngerii noștri de casă se ridică la înălțimea numelui lor (puteți găsi câteva mărturii aici). Și vă mulțumim pentru atâta implicare și responsabilitate! Suntem mândri să lucrăm cu oameni atât de minunați.

Și pentru că bunăstarea Hausengel și a familiilor noastre care caută ajutor este aproape de inimile noastre, ne-am angajat de ani de zile să facem ca îngrijirea și sprijinul să fie cât mai echitabile posibil pentru toți cei implicați. De aceea, am contribuit la lansarea unui standard DIN care asigură o mai mare transparență, securitate juridică și corectitudine în întreaga branșă.

Nu este o coincidență faptul că îngrijitorii noștri Hausengel apreciază atât de mult cooperarea cu noi și munca lor independentă de îngrijire în Germania. Facem tot ce putem pentru a ne asigura că și îngrijitorii noștri se simt "complet îngrijiți". Puteți citi aici de ce îngrijitorii noștri au încredere în noi.

Ziua Internațională a Îngrijitoarelor de Persoane Vârstnice este o oportunitate pentru noi să mulțumim și să ne reamintim ceea ce cu adevărat contează: să fim acolo unul pentru celălalt.