<
Schliessen
Schliessen

Ziua internațională a îngrijitorilor: Punctul de vedere al Anitei în ceea ce privește colaborarea cu Hausengel

Pentru a marca această zi importantă, am dori să recunoaștem munca neobosită și contribuția neprețuită a îngrijitorilor noștri dedicați și a întregului personal de îngrijire. Știm de mult timp cât de indispensabili sunt îngrijitorii. Acesta este unul dintre motivele pentru care am lansat Ziua internațională a îngrijitorului, încă din 2016. De ani de zile, milităm pentru o mai mare recunoaștere a îngrijirii 24 de ore din 24 - pentru mai multă transparență, securitate juridică și calitate.

Dorim, de asemenea, să le dăm o voce îngrijitorilor. De aceea ne-am întâlnit cu Anita și am invitat-o să își spună părerea.

Imagine: Anita (în mijloc) și două angajate Hausengel s-au amuzat în timpul interviului

Bunăstarea îngrijitorilor noștri este deosebit de importantă pentru noi, pentru că suntem convinși că starea personală a acestora are un impact pozitiv asupra calității muncii lor. Dacă ei înșiși sunt „bine îngrijiți”, se pot dedica pe deplin sarcinii lor importante. Din acest motiv, le-am pus câteva întrebări. Cum este să fii îngrijitor Hausengel? Cum vă simțiți și care sunt provocările? Am vorbit cu Anita din Polonia, care face parte din familia Hausengel de șase ani și care călătorește în mod regulat în Germania pentru a-și oferi serviciile de îngrijire.

Ea spune: „Aventura mea cu Hausengel a început acum șase ani și încă mă bucur de ea. Ce pot să spun? Nu am fost niciodată dezamăgită." Anita pare veselă și deschisă, râde mult, dar recunoaște: „Am fost foarte speriată înainte de primul meu loc de muncă - acesta a fost în Erlangen - nu vreau să fac un secret din asta. Nu știam dacă mă voi descurca, dacă sunt potrivită pentru locul de muncă, dacă cineva va fi mulțumit de munca mea și nu știam să vorbesc foarte bine germana. Cu toate acestea, limba germană nu s-a dovedit a fi o problemă atât de mare. Din fericire. Faptul că vorbeam rar și îmi foloseam mâinile și picioarele a funcționat."

Nu este întotdeauna ușor să lucrezi ca îngrijitor. Sunteți departe de casă, iar persoanele pe care le îngrijiți sunt adesea bolnave sau au dizabilități. Dar, în ciuda acestor provocări, îngrijitorii își pot găsi împlinirea în munca lor și pot aduce o contribuție valoroasă la bunăstarea celorlalți. "Cel mai important lucru în această muncă este să pui suflet. E necesar să fii drăguț, să îți îndeplinești sarcinile cu zâmbetul pe buze, să fii prietenos și să nu uiți că suntem acolo pentru ei, pacienții, că este vorba despre timpul lor și despre cum îl folosim", spune Anita. Cu toate acestea, uneori nu este ușor pentru ea să se despartă de propria familie. Mai ales de sărbători, cum ar fi Crăciunul. "Trebuie să fiu sinceră și să spun că prefer contractele scurte. În aceste cazuri nu să le duc dorul atât de mult, este mai ușor. Deși în zilele noastre, în secolul XXI, cu toate telefoanele mobile de care dispunem, este mai ușor să păstrezi legătura. Așa că situația este, de asemenea, mai ușor de gestionat și poate că dorul nu ajunge să fie atât de puternic."

De ce recomandă Hausengel ca agenție de plasare a forței de muncă? "Hausengel mi-a fost inițial recomandată de un prieten. Întotdeauna am avut o relație bună cu compania: se asigură că sunt plătită la timp, au un personal profesionist și prietenos, care este mereu alături de mine", spune ea. Totuși, ea apreciază în mod deosebit independența pe care Hausengel o oferă: „Pot decide singură cât de mult sau de puțin timp vreau să plec în Germania. Totul depinde de mine.  Nu aș schimba Hausengel cu nicio altă companie și recomand oricui este interesat să încerce măcar o dată."

Și Anita este de acord cu noi - numele spune totul: „Îmi place în mod deosebit numele companiei - Hausengel este ca un «înger în casă». Exact asta suntem noi (pentru persoanele aflate în grija noastră), îngerii care se asigură că un zâmbet apare pe fețele lor în fiecare zi, că bucuria se răspândește, că se simt îngrijiți, că sunt bine și că sunt fericiți."

Dorim să îi mulțumim Anitei pentru cuvintele ei sincere, pentru caracterul ei deschis și optimist și apreciem foarte mult cooperarea ei cu noi. Ea ne demonstrează fără echivoc ce muncă valoroasă fac toți îngrijitorii din această lume și ce impact pozitiv au asupra vieților persoanelor de care au grijă.