De ce este atât de importantă asigurarea și de ce nu merită să lucrezi la negru

Importanța unei asigurări complete în îngrijirea la domiciliu este de netăgăduit. Aceasta îi protejează nu numai pe îngrijitori, ci și pe persoanele îngrijite în caz de accidente sau răniri. Asigurarea de răspundere civilă acoperă eventualele daune în timpul serviciului, permițând o îngrijire lipsită de griji, cu accent pe persoanele în vârstă.

La Hausengel, ne asigurăm că toți îngrijitorii noștri sunt asigurați în cel mai bun mod posibil. În plus față de asigurarea de sănătate germană completă și de asigurarea de răspundere civilă comercială la nivelul unui serviciu de îngrijire ambulatorie, tot personalul Hausengel este membru al Berufsgenossenschaft für Gesundheitsdienst und Wohlfahrtspflege (BGW) și este astfel protejat de o asigurare de accidente. Acest lucru le permite îngrijitorilor noștri să se concentreze pe deplin asupra sarcinilor lor, fără a fi nevoiți să se preocupe de chestiuni birocratice sau de probleme de asigurare.

În ciuda acestei importante măsuri de protecție, există încă persoane care se angajează în muncă nedeclarată. Cu toate acestea, este esențial să înțelegem că munca la negru aduce mai multe dezavantaje decât avantaje pentru îngrijitori. În calitate de lucrător nedeclarat, nu există niciun fel de acoperire de asigurare, ceea ce poate duce la o povară financiară considerabilă în cazul unui accident și, în cel mai rău caz, poate pune în pericol existența îngrijitorului. În plus, nu există nicio acoperire în caz de boală, ceea ce aduce un plus de stres și nesiguranță.

În plus, munca nedeclarată implică un risc juridic ridicat, deoarece există amenințarea unor amenzi severe și a pierderii bunei reputații în cazul în care este descoperită. Povara psihologică este sporită și mai mult de riscul de a fi raportat la poliție.

Munca nedeclarată duce, de asemenea, la contracte și reglementări neclare privind timpul de lucru, ceea ce face ca lucrătorii din domeniul îngrijirii să fie mai ușor de exploatat.

Dacă vă decideți să lucrați ca lucrător în domeniul îngrijirii, trebuie neapărat să alegeți furnizori cu reputație și să evitați munca la negru. Condițiile contractuale clare și o asigurare suficientă sunt de mare importanță. Companiile de renume, cum ar fi Hausengel, oferă informații transparente cu privire la beneficiile de asigurare și condițiile de angajare. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Ziua Mondială Alzheimer: Mulțumiri pentru îngrijitori

Cu ocazia Zilei Mondiale Alzheimer, dorim să vă mulțumim în mod special dumneavoastră, îngrijitorilor. Eforturile dumneavoastră zilnice de a oferi sprijin persoanelor cu demență merită recunoaștere.…

Au fost anunțați câștigătorii concursului de vară

În timpul verii, mulți dintre francizații noștri își iau un loc de muncă, și în același timp își găsesc  timp și de vacanță Toți cei care au lucrat în Germania timp de cel puțin 4 săptămâni în…

Activități de petrecere a timpului liber semnificative pentru persoanele în vârstă: Sfaturi pentru îngrijitori.

În calitate de îngrijitor independent, aveți sarcina importantă de a sprijini persoanele care au nevoie de îngrijire la domiciliu și de a le oferi acestora un timp plăcut. Pe lângă îngrijire și…