<
Schliessen
Schliessen

Jocurile nu sunt doar pentru copii

Deseori auzim comparații potrivit cărora cei mici și bătrânii sunt asemănători. Copiii nu au nevoie să învețe jocul, distracția și dezinvoltura. Ei nu înțeleg încă necesitatea de a se limita și de a se strădui să se ridice la standardele acceptate în societate. Situația este destul de diferită în lumea adulților. Dacă oamenii ar uita uneori cât de serioși și importanți sunt și și și-ar permite să acționeze fără încetare și să-și lase imaginația să zburde, s-ar simți mult mai fericiți.

Jocurile nu sunt doar pentru copii

Când vine vorba de joacă, jocurile pentru copii sunt cele care ne vin în minte. Cu toate acestea, este interesant faptul că cercetările arată că creativitatea oamenilor depinde direct de jocuri. Experții spun că problemele serioase necesită soluții creative din partea adulților, chiar dacă nu pare așa. Jocurile vă pot ajuta să găsiți mai repede soluția potrivită la o problemă și să înlocuiți vechile obiceiuri cu unele noi și mai eficiente. Jocurile sunt o forță puternică. Nu numai că vă pot îmbunătăți starea de spirit, dar reduc și riscul de boli neurodegenerative. Se consideră că jocul este o stare de spirit, dar nu o activitate specifică. Este o activitate specifică care implică, atrage atenția, ajută la uitarea timpului, dar nu are un scop anume.

Este important ca îngrijitorii să își amintească faptul că jocurile nu sunt doar o modalitate excelentă de a se conecta cu persoana îngrijită, ci și un instrument dovedit de autoajutorare pentru a se relaxa, a direcționa gândurile și a privi altfel problemele cotidiene. Așadar, nu uitați că puzzle-urile, cuvintele încrucișate, jocurile de societate și alte activități nu sunt doar pentru copii! Și iată și alte câteva activități:

Tetris

Acest joc de logică, potrivit pentru toate sistemele de operare ale calculatoarelor și telefoanelor mobile, este unul dintre cele mai populare jocuri printre copii și adulți. De fiecare dată când doriți să vizitați rețelele sociale, porniți acest joc și jucați timp de 5 minute. De ce? Nu numai că este distractiv, dar te ajută să te concentrezi mai mult și să rămâi concentrat mai mult timp decât rețelele sociale, care funcționează pe principiul opus.

Colorare

Cărțile de colorat pentru adulți au devenit foarte populare în ultima vreme. Merită pentru oricine să cumpere creioane colorate sau markere și să se simtă din nou ca un copil! Coloratul, ca și unele jocuri, ajută la menținerea concentrării pentru mai mult timp. Este o idee bună să vă găsiți timp pentru a colora în fiecare zi astfel de cărți. Când ați colorat ultima dată? Probabil doar în timpul școlii. Nu durează decât 5 minute să colorezi, așa că te poți întoarce la sarcinile zilnice și te poți simți puțin odihnit și întinerit.

Dansați singur

Sună amuzant? Alege-ți melodia preferată și dansează ca și cum nimeni nu te-ar vedea. Nu contează dacă ești un bun dansator sau nu - cel mai important lucru este să simți puterea eliberării, nu să te temi că cineva te va judeca sau va râde de tine. Atunci când dansezi singur, doar pentru propria plăcere, corpul tău devine mai important decât mintea ta. Te vei simți imediat mai bine, iar creierul tău îți va fi recunoscător.

Cântați la duș

Același principiu, dar activități diferite. La duș, încercați să cântați melodia care vă vine prima dată în minte. Faceți-o cu voce tare. Pare o prostie, dar pur și simplu funcționează. Cântatul la duș este o activitate lipsită de sens, așa că este amuzantă și te ajută să uiți de toate grijile lumii.

Jocuri de seară

Urmărirea de seriale sau filme este distractivă, dar este o activitate pasivă. Astfel de activități vă pot ajuta să vă relaxați, dar nu vă oferă la fel de multă energie și distracție ca jocurile. Jocurile nu trebuie să fie lungi. După 5 - 10 minute, creierul este activat.

Jocurile de societate oferă o oportunitate de a scăpa pentru scurt timp de grijile cotidiene și de a vă cufunda în aventură. Ajută la relaxare, distrage gândurile de la muncă și griji, implică emoții pozitive. Bucurie, râs, pasiune și, bineînțeles, dorința de a câștiga. Emoțiile pozitive au, de asemenea, un efect pozitiv asupra sănătății. Așadar, jocurile de societate vă pot ajuta să depășiți chiar și stresul.

Brățări, coliere, cercei

Nu contează ce creați în mod special, dar meșteșugurile funcționează foarte bine pentru motricitatea fină, favorizează concentrarea și atenția în activitate și, de asemenea, ajută la menținerea creativității și a măiestriei manuale.

Adulții se tem adesea să se joace, deoarece pot părea iresponsabili sau nedemni și imaturi. Nu uitați că nu veți putea lua niciodată decizii spontane dacă nu puteți încerca noi modalități de exprimare.