<
Schliessen
Schliessen

Ziua Mondială Alzheimer: Mulțumiri pentru îngrijitori

Cu ocazia Zilei Mondiale Alzheimer, dorim să vă mulțumim în mod special dumneavoastră, îngrijitorilor. Eforturile dumneavoastră zilnice de a oferi sprijin persoanelor cu demență merită recunoaștere. Boala Alzheimer afectează nu numai persoana în cauză, ci și pe cei care o îngrijesc cu dragoste.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 50 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de demență, Alzheimer fiind cea mai frecventă formă. Până în 2050, se preconizează că acest număr va crește la 152 de milioane. Dar în spatele acestor cifre alarmante se află destine umane care nu pot fi surprinse în statistici.

Cu toate acestea, provocările care apar în conviețuirea cu bolnavii sunt la fel de diverse ca și personalitățile bolnavilor înșiși. Ele sunt determinate de personalitatea persoanei afectate, de stadiul bolii, de circumstanțele externe ale vieții, dar și de abilitățile și slăbiciunile speciale ale celor care îi îngrijesc. Prin urmare, soluțiile la aceste probleme trebuie să fie la fel de individuale ca și persoanele pe care le afectează.

Ziua Mondială Alzheimer

Ziua Mondială Alzheimer

Cunoașterea creează securitate

Cunoașterea bolii oferă siguranță în abordarea bolnavilor. Ea poate preveni dezamăgirea, dar și resemnarea inutilă. Prin urmare, îngrijitorii ar trebui să se informeze cât mai amănunțit posibil despre boală. În cadrul cursurilor de perfecționare de la Academia noastră Hausengel, veți afla o mulțime de informații interesante dintre care și despre această boală.

În principiu este general valabil: pacienții cu demență trebuie acceptați așa cum sunt. Ei nu se pot schimba. Este important să recunoaștem și să respectăm nevoile și dorințele celor afectați. În același timp, trebuie evitate criticile și mustrările inutile.

De asemenea, este important să se mențină independența în ciuda bolii. Prin urmare, nu ar trebui să i se preia toate sarcinile persoanei bolnave doar pentru că acestea par mai dificile decât înainte sau sunt îndeplinite deficitar. Prin simplificarea îmbrăcămintei, prin împărțirea acțiunilor în etape individuale și prin oferirea unei asistențe adecvate, se poate menține adesea un grad ridicat de independență. Nu uitați să discutați cu aparținătorii despre acest lucru!

O rutină zilnică consecventă și ușor de gestionat, o lumină puternică și iluminarea pe timp de noapte a căilor de acces importante le permit bolnavilor să se orienteze mai ușor. Crearea unei structuri clare și a unui mediu sigur este o condiție prealabilă importantă pentru ca persoanele afectate să se simtă confortabil.

De asemenea, luați în considerare atunci când vă ocupați de persoane cu demență: Multe comportamente ale persoanelor afectate sunt reacții la boală. Lipsa sfaturilor și a orientării poate duce la anxietate, agățare și repetarea constantă a întrebărilor. Agresivitatea și izbucnirile de furie pot apărea din cauza frustrării sau a faptului că sunt copleșite, depresia și retragerea din cauza lipsei de activitate și de încurajare. Dacă vă confruntați cu această situație în rutina zilnică de îngrijire, nu ezitați să luați în considerare următoarele sfaturi:

Sfaturi pentru a face față pacienților cu demență

- Rămâneți calm și răbdător.

- Fiți sensibili la sentimentele persoanei cu demență.

- Creați un mediu familiar și structurat.

- Facilitați comunicarea prin utilizarea unui limbaj simplu și a unor mesaje clare.

- Oferiți sprijin, dar încurajați și independența.

- Vorbiți cu membrii familiei despre provocări.

- Fiți conștienți de propriile limite.

La Hausengel, cunoaștem foarte bine provocările care pot apărea atunci când avem de-a face cu pacienți cu demență. Consilierii noștri instruiți în domeniul îngrijirii din cadrul serviciului nostru de îngrijire ambulatorie vă vor sprijini cu plăcere cu orice întrebări pe care le aveți pe această temă. În spiritul Zilei Mondiale Alzheimer, vă mulțumim pentru angajamentul dumneavoastră - de asemenea, în numele tuturor familiilor Hausengel.