<
Schliessen
Schliessen

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus – Ce este valabil?

În vederea limitării răspândirii coronavirusului și a mutațiilor sale, regulile de călătorie în Germania sunt actualizate mereu. Pentru călătorii din Uniunea Europeană nu au existat până în prezent restricții de călătorie legate de pandemie. Acum însă a intervenit o modificare: deși guvernul federal încearcă să evite închiderea granițelor, pentru două țări învecinate direct cu Germania se aplică restricții de călătorie. De asemenea, Republica Cehă și statul austriac Tirol se încadrează în categoria „zone cu mutații de virus”. În plus, Slovacia este cunoscută și sub denumirea de „zona cu mutații ale virusului”, dar nu are propria frontieră cu Germania. Motivul principal este răspândirea rapidă a mutațiilor virusului în aceste zone. De curând sunt valabile restricții dure de călătorie de acolo înspre Germania. Cu toate acestea, pentru îngrijitori se aplică excepții. Încadrarea în zonele cu mutații ale virusului corona o puteți găsi pe site-ul Institutului Robert Koch.

Restricții de călătorie cu privire la zonele cu diverse mutații de virus

Călătoria în Germania din așa-numitele zone cu mutații ale virusului este în prezent sever restricționată. În principiu, numai germanii și străinii cu permis de ședere în Germania au voie să intre în Germania din Republica Cehă și Tirol. Cu toate acestea, există excepții pe care Ministerul Federal al Internelor le-a enumerat pe site-ul său web.

Printre excepții sunt incluși, de asemenea, lucrătorii din sănătate. Pentru îngrijitori, în calitate de grup profesional relevant pentru sistemul de sănătate, intrarea este încă posibilă în condiții stricte. Cu toate acestea, călătorii trebuie să respecte obligația de a se înregistra digital pentru intrare, obligația de a furniza dovezi ale unui test corona negativ și reglementările respective de carantină ale statelor federale. În consecință, îngrijitorii trebuie să fie testați înainte de plecare, deoarece trebuie să prezinte dovada intrării autorității competente sau oficialilor de la controlul de frontieră, la cerere. Atunci când utilizați un transportator, dovada trebuie prezentată transportatorului înainte sau la plecare. Același lucru se aplică înregistrării de intrare digitală sau certificatului de navetist, care trebuie să fie însoțit și de dovada tipului și duratei activității în Germania. După sosirea în Germania, călătorii trebuie să intre în carantină acasă timp de 10 zile. Cu toate acestea, există posibilitatea unui test gratuit la cinci zile după intrare. Potrivit Ministerului Federal de Interne, reglementările de intrare și carantină din 13 ianuarie se aplică tuturor celor cărora li se permite să intre.

Majoritatea îngrijitorilor Hausengel, totuși, nu provin din zonele cu mutații de virus menționate mai sus. Dacă nu sunteți sigur sau aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să vă contactați consilierul personal Hausengel sau să vizitați site-ul nostru web pentru mai multe informații: www.hausengel.ro/coronavirus/.

Actualități la Hausengel
Aici veți găsi toate mesajele Hausengel referitoare la temele de îngrijire și asistență, dar și sfaturi și lucruri distractive.
Toate stirile

Relaxarea restricțiilor de călătorie în Germania

Conform comunicărilor Insititutului Robert Koch numarul de infectări cu Covid este în continuă scădere. La începutul lunii mai au fost ridicate numeroase restricții legate de pandemie. Obligativitatea…

Vaccinări pentru îngrijitori de pe teritoriul Germaniei

Atât în România, cât și în Germania, unele dintre primele grupuri cărora li s-a oferit vaccinarea împotriva Covid-19, au fost și sunt persoanele în vârstă sau grav bolnave. Cu toate acestea, a fost…

Vaccinarea împotriva Covid-19

Pe 27 decembrie 2020 a început atât în ​​România, cât și în alte țări ale UE procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Programul național de vaccinare a fost creat pentru a planifica activitățile care…